DxOMark anunță că Xiaomi Mi 9 are o cameră mult mai bună decât Pixel 3 și iPhone XS Max. În data de 20 februarie, Xiaomi și-a prezentat în mod oficial modelul său de top, Mi 9. Bine echipat din punct de vedere hardware, smartphone-ul a fost testat de către cei de la DxOMark, iar aceștia spun că are  o cameră foto foarte performantă și în același timp are un preț extrem de competitiv.

Camera pare a fi apropiată de cea a modelelor de top, Huawei P20 Pro și Mate Pro, și superioară modelelor Galaxy Note9, Pixel 3 și iPhone XS Max. Ba mai mult decât atât telefonul are camera foto echipată cu trei senzori performanți. Senzorul principal (wide) este de 48 de megapixeli, care are o diafragmă f/1.8, senzorul ulta-wide de 16 megapixeli și f/2.2, dar și senzorul cu zoom 2x de 12 megapixeli și f/2.2. Acestea mai beneficiază și de focalizare prin detecție de fază și laser. Iar în jurul camerei principale se află poziționat blitz-ul, având o formă circulară.

Datorită rezultatelor în urma testelor realizate de către DxOMark cu privire la camera foto, Xiaomi Mi 9 a  fost plasat pe locul trei, după modelele Huawei Mate 20 Pro și P20 Pro, dar înaintea modelului iPhone XS Max. Chiar dacă în privința designului nu s-a schimbat foarte mult față de modelul de anul trecut, Mi 8. Modelul nou a renunțat la senzorul de recunoaștere facială și în schimbul acestuia, compania a optat pentru un decupaj mic, în formă de picătură de apă.

Ecranul are o rezoluție de 2.340 x 1.080 pixeli, fiind Super AMOLED și este compatibil cu standardul de culori DCI-P3 și în același timp cu tehnologia HDR10. Un aspect destul de interesant al acestui model este faptul că nu beneficiază de rezistența la apă. Iar ca o caracteristică a tuturor modelelor de top, din ultima vreme, și acest smartphone are senzorul de amprentă integrat în display.

Un model premium pentru acest telefon va consta în varianta transparentă, exact așa cum s-a întâmplat și cu Explorer ce aparține smartphone-ului de anul trecut, Mi 8. Noul device va apărea foarte curând în magazinele din China. Prețul lui Xiaomi Mi 9 va porni de la 395 de euro și până la 525 de euro în funcție de capacitatea de stocare și dotările tehnice pe care le poate avea fiecare versiune în parte.