Cu puțin timp în urmă Wacom a anunțat o versiune actualizată Intuos Pro Small, o tabletă grafică wireless compactă, creată pentru portabilitate. Intuos Pro Small este ultima din gama Intuos Pro care beneficiază de o reîmprospătare a designului, având în vedere că variantele Medii și Mari au fost relansate cu câțiva ani în urmă, cu rame mai subțiri și un stilou actualizat, Pro Pen 2, care are 8.192 de niveluri de sensibilitate la presiune.

De asemenea Intuos Pro Small beneficiază de tehnologie Pro Pen 2, care oferă peste 8000 de niveluri de presiune şi o sensibilitate foarte bună la înclinarea stiloului. Dealtfel, designul acesteia este asemănător cu cel al variantelor mai mari, singura diferență este că Intuos Pro Small are două ExpressKeys mai puține decât dimensiunile Medium și Large. De asemenea, nu oferă posibilitatea de a schimba suprafața texturată, cea care permite artiștilor să personalizeze suprafața de scris și de desen cu o suprafață specială, în funcție de preferințele lor, având posibilitatea de a alege între o suprafață aspră care oferă mai multă aderență pentru stilou sau o suprafață netedă.

Dimensiunile reduse, stiloul fără baterie care nu necesită încărcare și conectivitatea wireless ale tabletei grafice Intuos Pro Small va permit să lucrați din orice locație, indiferent că vorbim despre cafenele, săli de conferință, acasă sau la birou. Chiar dacă noua tabletă este mai mică decât modelele anterioare, aceasta având doar 10.6 x 6.7″, suprafața pe care poți lucra este generoasă, având dimensiunea de 6.3 x 3.9″. Aceasta beneficiază de o carcasă din aluminiu anodizat, dar și un suport pentru stilou care conține un set cu 10 vârfuri de schimb.

Intuos Pro Small se conectează wireless prin Bluetooth la Mac și PC-uri, dar vă puteți conecta prin USB-C când trebuie să o încărcați. Totodată tableta mai este compatibilă și cu Pro Pen 3D și Pro Pen Slim, care de asemenea au fost lansate la începutul acestui an.

De asemenea, Intuos Pro Small are comenzi tactile, astfel încât să puteți folosi cu ajutorul a două degete funcția zoom sau să rotiți suprafața de lucru. Are aproape aceeași reacție ca și comenzile tactile de pe un iPad, iar setările de atingere pot fi activate și deconectate cu un comutator fizic care se află pe partea laterală a tabletei. ExpressKeys din partea laterală a tabletei pot fi personalizate cu comenzi rapide, iar inelul tactil poate fi folosit pentru a face lucruri precum zoom și ajustarea dimensiunilor pensulelor.

Prețul unei astfel de tablete este rezonabil, acesta fiind de aproximativ 230 de euro, având în vedere că este destinată artiștilor profesioniști care doresc să aibe instrumente portabile. Oferă artiștilor toate caracteristicile pe care tabletele mai mari Intuos Pro le au, regăsindu-se acum într-o formă portabilă.

credit foto/video: wacom.com