La un eveniment din Hong Kong de pe data de 11 martie, anul curent, Vivo a prezentat noul concept de telefon, Apex 2019, care nu are porturi, conectivitate 5G și un senzor de amprentă care să acopere aproape întreg ecranul. Dispozitivul a fost inițial destinat să fie prezentat la celălalt mare eveniment, Mobile World Congress din acest an, dar debutul public a ajuns să fie întârziat. (Asta este cel puțin mai bun decât efortul lui Meizu la un telefon fără port, care s-a dovedit a fi o cascadorie de publicitate).

Conceptul Apex 2019 este format dintr-o singură bucată de sticlă, lucru pe care nu demult era subliniat ca fiind extrem de greu pentru Vivo să-l relizeze. Utilizează o combinație de senzori capacitivi și de presiune pentru a simula butoanele de volum și de silențios. Există un conector magnetic, care are proprietate pentru încărcare și transfer de date, iar ecranul însuși vibrează în locul unui difuzor. Și bineînțeles mai apoi există scanerul de amprente, care poate fi folosit cu degetele multiple plasate aproape oriunde pe partea frontală a telefonului.

Cei care au avut prilejul să testeze acest tip de smartphone până acum au declarat că toate aceste caracteristici au funcționat destul de bine. Și mai mult decât atât designul unibody al terminalului mobil este într-adevăr frumos. Chiar dacă nu reprezintă, încă, un dispozitiv care să atragă cât mai mulți consumatori, Vivo vine cu acest proiect pe care îl denumește de fapt ca fiind un “concept”.

Ceea ce s-a tot spus despre acest terminal mobil este că acesta, Apex 2019, nu va intra niciodată în vânzare. Acest lucru este trist pentru acele persoane care își doreau să își achiziționeze sau să testeze un astfel de telefon, în cele din urmă nu vor putea face asta. Dar vor putea găsi câteva date despre el ori de câte ori producătorul va fi gata să facă acest lucru și să ofere informații.

credit foto: androidro.ro