Huawei a lansat recent telefoanele flagship P30 și P30 Pro. Compania chineză este așteptată să lanseze noua serie Huawei Mate 30 în luna octombrie a acestui an. De asemenea se consideră faptul că Mate 30 Pro va fi cel mai puternic telefon flagship de până acum al companiei, deoarece se așteaptă ca acesta să beneficieze de un nou chipset.

Aceaste noi informații provin dintr-o postare pe o rețea de socializare de la un contribuitor al Slashleaks și, dacă este corect, ne oferă informații despre unele dintre cele mai importante caracteristici ale produsului Huawei Mate 30 Pro.

Astfel Mate 30 Pro va avea încorporat noul cipset pe 7nm Kirin 985 , iar în ceea ce privește conectivitatea 5G, acest device va include un modem Balong 5000 5G. Totodată se speculează faptul că acest terminal mobil va putea fi disponibil doar în variante de 5G și 4G. Printre caracteristicile cu care vă poate surprinde noul Huawei Mate 30 Pro se numără ecranul OLED care poate fi de 6,71″ (care va fi furnizat de către BOE, potrivit speculațiilor), având în vedere că Mate 20 Pro are tot ecran OLED, dar de 6,39″.

Se așteaptă că afișajul să fie curbat din toate cele patru laturi, restul detaliilor ca de exemplu rezoluția pe care o va avea ecranul acestui smartphone fiind încă necunoscute. Deși nu există informații exacte conform cărora telefonul să dețină tehnologia avansată de recunoaștere facială ca și predecesoul său, zvonurile spun totuși că acesta ar avea un cititor de amprente în afișaj.

Ba mai mult decât atât se merge pe ideea că acesta va avea un set de 4 camere și totodată va fi echipat cu un senzor 3D ToF. Designul de amplasare al camerei foto va fi identic cu cel al Mate 20 Pro. Cu alte cuvinte, amplasarea camerei în formă de pătrat va fi disponibilă pe Mate 30 Pro, care va include patru senzori ai camerei foto și un bliț LED în centru.

Bateria smartphone-ului va fi de 4.200 mA și pare să aibă suport de încărcare rapid, și anume tehnologia SuperWare 55W. Aceeași tehnologie care se poate regăsi și în cazul smartphone-ului pliabil Mate X.  Pe lângă aceasta noul teminal mobil va avea suport și pentru încărcarea wireless de 10W. Nu există încă detalii în legătură cu prețul pe care îl va avea Mate 30 Pro.

credit foto: Huawei Central