Twitter trimite mesaje prin e-mail către posesorii de conturi inactive, conținând un avertisment: conectați-vă până pe 11 decembrie sau contul dvs. va fi șters, iar numele de utilizator asociat acestuia va fi din nou disponibil. Fiecare utilizator care nu s-a conectat mai mult de șase luni va primi această alertă prin e-mail, potrivit The Verge.

„Ca parte a angajamentului nostru prin care răspundem necesității de a avea o conversație publică, lucrăm pentru eliminarea conturilor inactive pentru a prezenta informații mai precise și credibile în care oamenii pot avea încredere pe Twitter. O parte din această acțiune este încurajarea oamenilor să se conecteze activ și să utilizeze Twitter atunci când înregistrează un cont, așa cum se precizează în politica noastră în ce privește conturile inactive ”,

a declarat un purtător de cuvânt pentru The Verge prin e-mail.

„Am început o informare proactivă pentru multe conturi care nu s-au conectat pe Twitter de mai mult de șase luni pentru a le informa că aceste conturi pot fi eliminate definitiv din cauza inactivității prelungite”.

Twitter nu a spus încă exact când numele de utilizator recuperate vor fi puse la dispoziția utilizatorilor existenți. Procesul de ștergere a conturilor inactive „va avea loc în decursul a mai multe luni – nu doar într-o singură zi”, a spus purtătorul de cuvânt.

Acest lucru nu afectează doar persoanele care au abandonat platforma Twitter. De asemenea, această acțiune are impact asupra conturilor aparținând persoanelor decedate. The Verge a întrebat reprezentanții Twitter dacă acestea vor fi, de asemenea, introduse în secțiunea conturilor inactive și în cele din urmă eliminate ca parte a acestui proces.

„Sunt îngrozit și speriat la gândul că voi pierde istoricul partenerului sau ale prietenilor mei decedați. Ar trebui să fie posibil să eliberați numele de utilizator fără a eradica munca și cuvintele celor care nu mai sunt printre noi”,

a scris un utilizator pe Twitter.

„În prezent, nu avem o modalitate de a imortaliza contul de Twitter al unei persoane, odată ce aceasta a decedat, dar echipa se gândește la modalități de a face acest lucru”,

a spus purtătorul de cuvânt al platformei online, potrivit sursei citate.

În cazul în care configurați un program de tip bot sau aveți un alt cont secundar, ar trebui să fiți în siguranță atât timp cât acesta rămâne activ. Nu este ceva neobișnuit ca marile platformele online să facă acest lucru din când în când. Yahoo a lansat o acțiune de „reciclare a conturilor” în 2013, deși unele persoane care au preluat numele de utilizator inactive au primit mesaje prin e-mail destinate vechiului titular.

Rețineți că pentru a vă menține conturile active nu este necesar să postați mesaje pe platforma online. Trebuie doar să vă autentificati și să urmați instrucțiunile furnizate de Twitter. Așadar, chiar dacă numele de utilizator pe care îl doriți pare fi asociat unui cont inactiv, persoana care îl deține poate să-l păstreze în continuare fără prea mult efort.

De asemenea, numele de utilizator cu mai puțin de cinci caractere nu mai pot fi înregistrate pe Twitter.

credit foto: Axios