Începând cu anul 2016, cele mai bune smartphone-uri flagship ale companiei Xiaomi au aparținut seriei Mi Mix. Anul acesta, tradiția continuă, având în vedere că Xiaomi a lansat noul său flagship Concept, Xiaomi Mi Mix Alpha 5G. Acesta este membrul Alpha al gamei de smartphone-uri premium a companiei, care aduce specificații de ultimă generație care nu au mai fost întâlnite pe niciun alt smartphone până acum. Acesta este motivul pentru care Mi Mix Alpha aduce mai multe specificații „în premieră mondială” în industria smartphone-urilor.

Xiaomi Mi Mix Alpha 5G – Design

Xiaomi Mi Mix Alpha este primul smartphone din lume cu un ecran curbat care acoperă în mare parte suprafața dispozitivului. Cu excepția benzii verticale minuscule care adăpostește camera în partea din spate a telefonului, afișajul înconjoară întregul dispozitiv, inclusiv părțile laterale și spatele, având un incredibil raport ecran-corp de 180,6%. Acest lucru este posibil și datorită ramei extrem de înguste de 2,15 mm din partea superioară și inferioară.

Dar transpunerea acestui concept la realitate nu a fost ușoară. Prin urmare, Xiaomi a utilizat o serie de soluții inteligente pentru a obține un astfel de design inovativ, având un ecran flexibil care practic înfășoară cea mai mare parte a dispozitivului.

Corpul dispozitivului este susținut de un cadru foarte puternic și ușor din titan. Banda verticală care adăpostește camera este confecționată dintr-un material ceramic de culoare neagră. De asemenea, sistemul triplu al camerei foto din partea din spate a dispozitivului este protejat de sticlă din safir pentru a evita zgârieturile de orice fel.

Banda verticală din spate găzduiește, de asemenea, cea mai mare parte a antenelor și modulelor de conectivitate ale telefonului pentru Wi-Fi și 5G.

Întrucât compania nu a putut adăuga niciun buton în lateral, a folosit benzi laterale sensibile la presiune. Aceasta înseamnă că afișajele laterale pot imita un buton fizic cu ajutorul tehnologiei haptice. Este similar cu ceea ce am văzut pe Mate 30 Pro cu implementarea display-ului său în cascadă. De asemenea, iPhone XR conține atingere Haptic în loc de touch-ul 3D care este furnizat în iPhone Xs și iPhone Xs Max.

În ce privește dispozitivele Mi Mix Alpha, există, de asemenea, o tehnologie acustică în display pentru o experiență audio optimizată și un senzor de proximitate cu ultrasunete.

Xiaomi dezvăluie, de asemenea, că atingerile accidentale sunt evitate folosind mai mulți senzori și algoritmi AI care prezic comportamentul de utilizare a ecranului. Acest lucru înseamnă că telefonul dezactivează în esență zonele de atingere inactive pentru a evita greșelile.

Xiaomi Mi Mix Alpha – Specificații tehnice

Dispozitivul concept va fi alimentat de procesorul Snapdragon 855+ cu suport dual SIM 5G. Va există cel puțin o versiune cu 12 GB RAM și 512 GB spațiu de stocare UFS 3.0. Bateria nu are capacitate foarte mare, la 4.050mAh, dar acceptă încărcare rapidă de 40 W.

Xiaomi Mi Mix Alpha – Camera foto

Xiaomi Mi Mix 5G este primul smartphone din lume care oferă un senzor al camerei foto cu o rezoluție de 100MP+. Acest lucru este posibil prin utilizarea senzorului Samsung ISOCELL Bright HMX de 108MP aflat pe partea din spate a dispozitivului. Senzorul a fost dezvoltat în strânsă colaborare cu Xiaomi, prin urmare nu este surprinzător faptul că îl vedem prima dată pe Mi Mix Alpha 5G.

Senzorul principal de 108MP de pe Mi Mix Alpha este unul dintre cei mai mari senzori de pe piață (1/1,33″). Această configurație a camerei foto este capabilă să realizeze fotografii cu rezoluție de 12.032 x 9.024 pixeli, care vor fi extrem de detaliate.

Există încă două obiective care completează configurația triplă a camerei foto pentru dispozitivele Mi Mix Alpha: un teleobiectiv de 12MP cu zoom optic 2x și un obiectiv ultra-wide-angle de 20MP cu FOV de 117°. Această configurație acceptă și fotografia macro de 1,5cm. Mi Mix Alpha nu are o cameră selfie, în principal pentru că nu are nevoie de una. Puteți pur și simplu să rotiți telefonul pentru a utiliza camera foto de pe partea din spate a dispozitivului pentru selfie-uri.

Nu este surprinzător faptul că Mi Mix Alpha nu va fi produs la scară largă la început. Compania a afirmat că prețul unui astfel de dispozitiv va fi de aproximativ 2.814 $, fiind mai mare chiar și față de noul smartphone pliabil al companiei Samsung. Odată ce producția limitată se va dovedi a avea succes, compania va încerca să producă aceste dispozitive în masă până la sfârșitul acestui an.

În concluzie, Mi Mix Alpha susține reputația seriei Mix de a aduce pe piață modele de ultimă generație. Dar spre deosebire de originalul Mix, care a fost în esență un telefon concept cu un preț de achiziție abordabil (prețul de vânzare pornea de la aproximativ 493 $), Mi Mix Alpha nu este la îndemâna celor mai mulți cumpărători la momentul de față.

credit foto/video: Mi.com