Noua serie Xiaomi Mi CC9 a fost recent lansată în China în mod oficial. De fapt, terminalele mobile CC9, CC9e și CC9 Meitu Custom Edition sunt primele telefoane realizate prin colaborarea Xiaomi cu compania pe care a achiziționat-o, Meitu. Compania Meitu este cunoscută pentru aplicațiile sale de îmbunătățire a selfie-urilor, dar și pentru telefoane focalizate pe selfie-uri.

De altfel noua serie Mi CC9 vine cu specificații și prețuri atractive. CC9 Meitu Custom Edition este un telefon premium ale cărui capabilități ale camerei foto sunt dezvoltate cu ajutorul algoritmilor pentru imagistică de la Meitu. Carcasa dispozitivelor Xiaomi Mi CC9 și CC9e este realizată din straturi de sticlă curbată, având un finisaj 3D în gradient de culoare.

Mi CC9 deține un ecran AMOLED de 6,39″ cu rezoluție full HD+, cu o crestătură punctată. În schimb Mi CC9e, având specificații inferioare, are un ecran AMOLED de 6.08″ care suportă rezoluția HD + de 720 x 1560 pixeli. Aceste dispozitive prezintă și alte caracteristici cum ar fi aspect ratio de 19,5 : 9, Always-On Display, având și cel mai nou senzor de amprentă din generația a 7-a în display. Xiaomi Mi CC9 este alimentat de chipset-ul Snapdragon 710. Fiind realizat prin tehnologia ȘoC (System-on-a-Chip)acest telefon are spațiul memoriei RAM de până la 6 GB, iar spațiul de stocare poate ajunge până la 128 GB.

Iar Xiaomi Mi CC9e este primul telefon alimentat de Snapdragon 665 de 2.0 GHz, alături de Adreno 610 GPU. Atât CC9, cât și CC9e rulează cu MIUI 10 bazat pe sistemul de operare Android 9 Pie. O altă caracteristică este și Game Turbo 2.0 pentru o mai bună performanță a acceleratorului grafic și de asemenea o experiență de gaming îmbunătățită.

De altfel cele două modele, Mi CC9 și CC9e dispun de un sistem triple camera situat pe spatele dispozitivului. Sistemul de camere include un obiectiv Sony de 48 de megapixeli cu o diafragmă f/1,79, un obiectiv ultra-wide de 8 megapixeli, dar și un câmp vizual de 120 de grade și în cele din urmă un senzor de adâncime de 2 megapixeli. Printre altele, sistemul de camere suportă caracteristici cum ar fi super night mode, efectul bokeh în modul portret, panoramă, profesionist, HDR, frumusețe AI, recunoașterea scenei AI și înregistrarea video slow-motion de 960 fps.

Un alt aspect important pentru Mi CC9 și CC9e este legat de faptul că ambele sunt dotate cu camere pentru selfie de 32 de megapixeli. Prin urmare selfie-urile se vor realiza mult mai bine, chiar și în condiții de lumină slabă, deoarece noua tehnologie îmbină patru pixeli într-unul singur de dimensiuni mari. De asemenea, utilizatorii pot folosi Mimoji pentru a putea crea personaje animate prin selectarea a 165 de tipuri de coafuri, fețe și accesorii. De altfel, Mimoji pot fi aplicate fotografiilor și videoclipurilor.

Bateria acestor telefoane este de 4.030 mAh și poate suporta încărcarea rapidă de 18 W. Caracteristicile obișnuite de conectivitate dintre care amintim de suportul dual-SIM, 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth, GPS, NFC (nu este disponibil pe CC9e), senzor IR, USB-C, dar și o mufă de 3,5 mm pentru căști sunt disponibile pentru seria de smartphone-uri CC9. Totodată această serie de device-uri mobile sunt prevăzute și cu funcția de deblocare “face unlock”.

Cât despre Xiaomi MI CC9 Meitu Custom Edition, acesta vine într-o culoare unică și are aceleași caracteristici ca și dispozitivele Mi CC9. Însă trebuie specificat faptul că are un singur model care include 8 GB de memorie RAM și 256 GB capacitatea de stocare.

De asemenea sistemul triple camera cât și camera pentru selfie al dispozitivului în Ediție Limitată au parte de tehnologia imagistică a companiei Meitu care permite realizarea fotografiilor portret, chiar și în condiții de lumină scăzută. Bineînțeles pe acest dispozitiv este disponibilă o versiune personalizată a MIUI 10 + Android 9 Pie. Totodată acest smartphone are pe spatele lui sigla companiei Meitu.

Prețurile acestor dispozitive variază între 188 de dolari pentru Xiaomi Mi CC9e, având 4 GB RAM + 64 GB spațiu de stocare și 378 de dolari pentru Xiaomi Mi CC9 Meitu Custom Edition, cu 8 GB RAM + 256 GB spațiu de stocare, în funcție tipul de smartphone, spațiul de memorie și stocare, dar și caracteristicile pe care le deține fiecare telefon în parte. De altfel aceste terminale mobile se pot achiziționa în variante de alb, albastru închis și negru. Așadar noile dispozitive Xiaomi vor fi disponibile pentru achiziționare din data de 5 iulie.

credit foto: Xiaomi