Marele gigant japonez, Sony, a dezvăluit câteva lucruri interesante despre ceea ce urmează a fi PlayStation 5. Cum era de așteptat, zvonurile despre acest produs au apărut pe piață cu mult timp înainte ca Sony să aducă informații sau să lase să se scurgă informații din interior. Ceea ce este singur cu privire la acest produs este faptul că Sony a confirmat că nu va fi lansat anul acesta ci a lăsat să se înțeleagă că cel mai probabil anul viitor în 2020 acest produs va fi lansat pe piață.

Cu toate astea însă Sony a promis că pentru noua generație de PlayStation va face upgrade-uri majore. Ba mai mult decât atât se presupune că acest lucru ar include grafică 8K, sunet audio 3D, dar și abilitatea de a juca jocuri mai vechi care sunt disponibile pe PS4. De asemenea informațiile din interior confirmă faptul că următoarea generație de PlayStation va fi revoluționară.

Asta dacă aducem în prim plan cipul AMD despre care se vorbește, cu opt nuclee, bazat pe linia Ryzen de la AMD și care prezintă noua arhitectură Zen 2 pe 7 nanometri. De asemenea placa grafică va suporta o tehnologie avansată de iluminare a obiectelor grafice din jocuri care nu a mai fost folosită vreodată într-o consolă și care duce la “un realism sporit”, conform declarațiilor făcute de către arhitectul consolei PS4, Mike Cerny, către publicația wired.com.

Sunetul 3D va permite jucătorilor să experimenteze sunete ce provin din lateral, din spatele, dar și de deasupra. Pe de altă parte zvonurile se învârt în jurul speculației că Sony ar înlocui unitatea hard disk cu o unitate SSD, ceea ce ar avea un rezultat foarte bun, având în vedere că astfel jocurile se pot încărca mult mai rapid.

Și cum circulă foarte multe vești cu privire la noua consolă de la Sony, încă nu s-a spus nimic despre câte jocuri vor fi pe această consolă sau care sunt titlurile acestora. De asemenea faptul că noua consola va accepta în continuare jocuri fizice, la fel ca și în cazul consolei PlayStation 4, arată că Sony nu este încă pregătit să calce pe urmele Google sau Microsoft în ce privește descărcarea jocurilor direct din cloud.

Bineînteles pe lângă aceasta mai rămân și multe alte întrebări legate de preț, perioada de lansare a acestei console, dar și întrebări cu privire la designul acesteia.

credit foto: playstationenthusiast.com