Compania Samsung a lansat zilele trecute un nou senzor de imagine pentru telefoanele inteligente cu o rezoluție mai mare decât orice alt dispozitiv comparabil de pe piață. ISOCELL Bright GW1 este un senzor de 64 megapixeli care utilizează aceeași tehnologie de 0,8 μm ca și componenta actuală de 48 de megapixeli de la Samsung, ceea ce înseamnă că va fi un senzor fizic mai mare care poate capta mai multă lumină.

Cu ajutorul tehnologiei Tetracell, Bright GW1 va produce imagini de 16 megapixeli prin combinarea a patru pixeli într-unul, cum ar fi modul în care senzorii existenți de 48 de megapixeli ar produce în mod implicit fotografii de 12 megapixeli. Noul senzor de la Samsung, de asemenea, va avea posibilitatea de a decoda filtrul de culoare pentru fotografii de 64 de megapixeli cu rezoluție completă, în lumină bună. Senzorul Sony IMX586 de 48 de megapixeli are o capacitate similară, dar nu și cel similar de la Samsung. În prezent, compania coreeană anunță de asemenea că o parte a senzorilor de 48 de megapixeli sunt actualizați pentru a oferi aceeași caracteristică.

Totodată prezintă caracteristica HDR (High Dynamic Range – Interval dinamic ridicat) în timp real de până la 100 de decibeli (dB), care oferă nuanțe mai bogate. Senzorul este echipat cu Dual Conversion Gain (DCG) care transformă lumina recepționată într-un semnal electric. Acest lucru permite senzorului să-și optimizeze capacitatea FWC (full well capacity), folosind lumina colectată mai eficient, în special în medii luminoase.

GW1 suportă filmări slow motion de 480fps Full HD. Ba mai mult decât atât ambii senzori, atât GW1, cât și GM2 sunt dotați cu suport pentru Super PD, aceasta fiind o tehnologie de auto-focalizare de înaltă performanță.

În prezent camerele foto cu senzori de 48 de megapixeli se regăsesc în diferite modele de smartphone: Samsung, Huawei, Oppo, Vivo, Xiaomi și altele au livrat dispozitive dotate cu acești senzori. Samsung preconizează că dispozitivul de 64 de megapixeli urmează să intre în producția de masă în a doua jumătate a acestui an. Este de așteptat ca o astfel de camera foto să se regăsească în viitoarea gama de dispozitive premium Galaxy Note 10.

credit foto: news.samsung.com