Samsung extinde gama de dispozitive SmartThings care pot fi conectate la casa inteligentă cu noua cameră SmartThings Cam, priza SmartThings Wifi Smart Plug și becul SmartThings Smart Bulb. De altfel noile produse funcționează în cadrul ecosistemului SmartThings, completând anumite goluri din gama SmartThings cu dispozitive entry-level, fiind ideale pentru începătorii în domeniul casei inteligente. Prețurile noilor dispozitve sunt competitive, fiind la același nivel sau chiar mai ieftine decât variantele competitorilor.

Atât camera, cât și priza inteligentă pot fi utilizate cu sau fără un hub SmartThings, în timp ce becul inteligent utilizează Zigbee 3.0 și totodată se bazează pe hub pentru conectivitate. De altfel, cele trei dispozitive lucrează cu Amazon Alexa, Google Assistant, dar și cu asistentul vocal propriu al companiei Samsung, Bixby. De asemenea, SamartThings Cam costă ceva mai puțin decât Nest Cam sau Amazon’s Cloud Cam, și cu toate astea oferă imagini full HD cu HDR, IR pentru vizionare pe timp de noapte, 2 canale audio, detectarea persoanelor, plus un câmp vizual de 145 de grade.

Pe lângă acestea se mai adaugă și o copie de rezervă de 24 de ore pentru stocare în cloud (poate stoca până la 4 camere, fără costuri suplimentare), o opțiune de backup de 30 de zile pentru până la opt camere la prețul de aproximativ 8 dolari pe lună sau circa 80 de dolari pe an. Ba mai mult decât atât caracteristicile hardware, precum detectarea persoanelor nu necesită abonamentul în cloud, așa cum se întâmplă la Nest Cam Google. Totodată vine cu un suport, astfel camera poate fi poziționată pe un raft sau într-o zonă mai înaltă sau mai mult decât atât poate fi folosit pentru montarea acesteia pe perete. Iar fluxul video poate fi vizionat în aplicația mobilă SmartThings pentru iOS sau Android, sau pe unul dintre frigiderele FamilyHub de la Samsung sau pe un televizor Samsung.

În ceea ce privește priza WiFi inteligență , aceasta este suficient de mică pentru a putea permite ca două astfel de device-uri să se potrivească la aceeași priză de perete. Funcțiile sunt asemănătoare cu priza inteligență de la Amazon, însă este mai puțin costisitoare și mai mult decât atât lucrează cu Asistentul Google, față de Alexa.  În mod similar, Smart Bulb este un bec LED inteligent de 9 wați, cu 806 lumeni de ieșire nominală. De asemenea au o culoare caldă, albă (2700 K) care poate fi estompată, însă nu are capacitatea să afișeze și alte nuanțe de alb sau un spectru complet de culoare, așa cum pot face acele becuri inteligente mult mai scumpe.

Potrivit informațiilor date de către Samsung, compania va continua să dezvolte gama SmartThings ca și platformă și de asemenea va continua colaborarea cu partenerii terți în acest sens. Având în vedere că linia de dispozitive inteligente SmartThings a fost lansată inițial în 2012, înainte de a fi achiziționată de către Samsung în 2014, aceasta funcționează ca un hub centralizat prin care se pot conecta laolaltă device-uri inteligente de la diferite branduri, astfel încât să le puteți gestiona și să puteți crea automatizări cu ajutorul acestora.

De altfel acesta acționează ca o coloană vertebrală a proiectului casei inteligente de la Samsung, care poate lega totul începând de la linia de televizoare, aparatele electrocasnice și până la gadget-uri ca în cazul celor care au fost anunțate de curând. Așadar, în prezent platforma SmartThings poate funcționa cu peste 600 de dispozitive care sunt compatibile cu 60 de companii diferite, dintre care o bună parte dintre ele se suprapun cu device-urile lansate de curând de Samsung.

De precizat faptul că noile dispozitive Cam și Smart Plug oferă o modalitate pentru Samsung de a atrage potențialii cumpărători interesați de platforma SmartThings fără a trebui să achiziționeze un hub hardware, în timp ce Smart Bulb oferă Samsung o opțiune de a face sisteme de iluminat ușor de folosit care includ un hub și câteva becuri.

credit foto: The Verge, Samsung