În cadrul Samsung Developers Conference, Samsung a lansat un nou concept de smartphone pliabil care arată mai degrabă ca un telefon tradițional cu clapetă datorită unui display pliabil care permite dispozitivului să se plieze în jumătate.

„Acest nou concept de design pe care îl explorăm în prezent nu numai că se va încadra cu ușurință în buzunar, dar schimbă, de asemenea, și modul în care folosiți telefonul”,

a explicat Hyesoon Jeong, șeful grupului de cercetare și dezvoltare din cadrul companiei Samsung, potrivit The Verge. Ideea din spatele conceptului este de a lua tehnologia smartphone-ului pliabil Samsung și de a o îmbunătăți ca „să devină mai compactă” și să creeze noi variante de design ale dispozitivului.

Samsung nu a oferit prea multe detalii în ce privește noul dispozitiv și nici nu a anunțat când intenționează să-l pună la dispoziția utilizatorilor. Nu a fost menționat hardware-ul care va fi integrat în noul dispozitiv sau dacă Samsung și-a îmbunătățit tehnologia de pliere a ecranului față de anul trecut.

Compania a folosit acest dispozitiv misterios pentru a face legătura cu o actualizare viitoare a interfeței proprii One UI pentru Android.

„Fiind pionieri în categoria telefoanelor pliabile, înțelegem că fiecare concept de design inovativ necesită o experiență a utilizatorului la fel de inovatoare”,

a explicat Jeong, conform sursei citate.

Samsung lucrează la îmbunătățirea interfeței proprii pentru Android încă de când a debutat pe dispozitivul Galaxy Fold la începutul acestui an, iar compania lucrează în prezent la One UI 2, care arată ca o versiune mai rafinată a modificărilor pe care compania le-a introdus odată cu S10 și Note 10 anul acesta.

One UI 2 include informații mai clare, o mai bună accesibilitate pentru utilizarea cu o singură mână și „nuanțe mai vibrante” în întregul sistem de operare. Vor fi disponibile de asemenea pictograme animate și un mod întunecat îmbunătățit. În general, par a fi modificări minore, dar utile în ce privește personalizarea pe care Samsung o oferă în prezent odată cu telefoanele sale Android.

Lăsând la o parte noile caracteristici software, acest nou hardware pliabil pe verticală se pare că îl vom regăsi în viitor pe dispozitive precum Galaxy Fold de la Samsung. În timp ce primul dispozitiv pliabil al companiei a avut un debut cu o mulțime de probleme ale ecranului, este clar că Samsung nu este pregătit să renunțe la tehnologia display-ului pliabil.

credit foto: as.com