Potrivit zvonurilor, gigantul Samsung urmează să lanseze o versiune 5G în cazul dispozitivelor Galaxy A90. Acesta ar putea să fie primul telefon Samsung din gama mid-range care ar încorpora tehnologia 5G de ultimă generație.

De altfel surse precum OnLeaks și Ice Universe susțin că există un model 5G al dispozitivului și totodată din interiorul companiei Samsung se susține faptul că dispozitivul respectiv va beneficia de încărcare rapidă de 45W, potrivit The Verge. Totodată dacă aceste informații se vor confirma atunci încărcarea acestui device va fi mult mai rapidă decât încărcarea Super Fast 25W care a fost integrată în smartphone-ul din gama premium Galaxy S10 5G. Ba mai mult decât atât, OnLeaks susține că vor exista două modele ale dispozitivului A90, unul cu 5G și celălalt fără.

Ambele variante ale dispozitivului vor fi echipate cu un chipset Snapdragon 855, ecran de 6,7″ și cu un senzor de amprentă în display. În cazul camerei foto, ambele telefoane vor avea o configurație triplă a camerei de pe spatele dispozitivului, inclusiv un senzor principal de 48 de megapixeli, iar modelul 5G va avea pe lângă acesta și camere de 8 megapixeli și 5 megapixeli. Iar în cazul tefelonului fără 5G, acesta va avea un senzor de 12 megapixeli și unul de 5 megapixeli pentru camerele sale secundare.

Însă Galaxy A90 nu va fi singurul concurent pentru a deveni cel de-al doilea dispozitiv Samsung cu tehnologia 5G. Totodată, rapoartele au arătat încă de la începutul acestui an că Samsung ar putea lansa o versiune 5G a Galaxy Note 10, despre care se zvonea că va fi lansată pe 7 august. Și pentru că se dorește ca seria A să devină gama de telefoane mai accesibile de la Samsung, în mare parte modelul A90 va fi cel mai probabil cel mai ieftin dintre cele două dispozitive.

credit foto: Government Technology