La mai puțin de o săptămână după ce au fost prezentate primele imagini realizate cu senzorul foto pentru smartphone-uri de 64 de megapixeli Samsung, compania a anunțat un nou senzor cu peste 50% mai mulți pixeli, potrivit The Verge. Samsung ISOCELL Bright HMX, care a fost proiectat în colaborare cu Xiaomi, este un senzor de 108 megapixeli pentru camere foto ale dispozitivelor smartphone, despre care Samsung spune că este primul care a depășit 100 de milioane de pixeli pentru acest tip de dispozitive. Pe lângă faptul că produce fotografii de înaltă rezoluție, senzorul poate filma și în video 6K (6016 x 3384) la 30 fps.

În realitate, este puțin probabil să aveți nevoie de o fotografie cu această rezoluție ridicată realizată cu un smartphone. Senzorul este capabil să producă imagini de înaltă calitate de 27 de megapixeli, combinând grupuri de patru pixeli într-un singur. Acest lucru are ca rezultat o imagine care are o rezoluție mai mică în general, dar ar trebui să însemne că este mult mai luminoasă, contribuind la performanțe sporite în lumină redusă. Senzorul este, de asemenea, echipat cu ceea ce Samsung numește tehnologia sa „Smart-ISO”, care va ajusta automat nivelurile ISO ale senzorului pentru a compensa mediile puternic luminoase sau cele cu lumina slabă.

Nici Samsung și nici Xiaomi nu au anunțat ce telefon va fi primul care va utiliza acest senzor. Cu toate acestea, dimensiunea sa mare de 1/1,33″, pe care Engadget o remarcă, este de aproximativ trei sferturi din dimensiunea senzorului de 1″ regăsit în camera foto compactă Sony RX100 VII, ceea ce înseamnă că s-ar putea să nu fie o opțiune ideală pentru orice smartphone.

Samsung urmează să anunțe care va fi primul telefon care va utiliza noul senzor, însă anumite informații care au apărut de curând în mediul online au sugerat faptul că Xiaomi Mi Mix 4 ar putea fi primul. Având în vedere că noul senzor se preconizează că va intra în producția de masă la sfârșitul acestei luni, am putut vedea primul dispozitiv care îl folosește înainte de sfârșitul anului.

credit foto: 9to5Google, Samsung