Chiar înaintea evenimentului Apple, WWDC 2019 (Apple Worldwide Developers Conference), compania Samsung a lansat noile modele de laptopuri, Notebook 7, designul acestora fiind similar cu cel al gamei MacBook Pro de la Apple. Notebook 7 va avea versiuni de 13″ și 15″, având ca sistem de operare Windows 10. Fiecare dintre ele prezintă elemente de design identice cu modelele din gama MacBook Pro.

Printre aceste elemente de design amintim de muchiile drepte, trackpad spațios și rame subțiri care înconjoară ecranul laptopului. De asemenea fontul folosit pe tastatură, dar și imaginea de fundal sunt asemănătoare cu cele de la Apple și există chiar și o crestătură prelucrată în carcasa metalică pentru a putea ridica mai ușor cranul. Ba mai mult decât atât cea mai apropiată versiune de MacBook Pro este versiunea Notebook 7 de 13″, având aranjamentul tastelor și trackpad-ul aliniat central, precum și alte elemente asemănătoare.

NoteBook 7, spre deosebire de MacBook Pro de la Apple, oferă o multitudine de porturi, dintre care două porturi USB 3.0, un port USB-C, HDMI, dar și un slot micro SD. De altfel prețul pentru un asemenea laptop pornește de la aproximativ 1.000 de dolari și de asemenea acestea vor fi lansate în Statele Unite pe data de 26 iulie atât pe Amazon cât și pe magazinul online al companiei Samsung. Versiunea standard va dispune de procesoare Intel Core din generația a 8-a, 8GB memorie RAM, ecrane care au o rezoluție de 1080 p, senzori de amprentă (aceștia sunt reprezentați de cheia albastră de pe tastatură).

În cazul laptopului de 15″ acesta poate fi personalizat cu grafica GeForce MX250 de la Nvidia, fiind superioară graficii integrate de la Intel, dar și suport pentru instalarea unui SSD suplimentar, pentru cei care au nevoie de un spațiu de stocare ceva mai mare.

Totodată Samsung a lansat și modelul Notebook 7 Force de 15″ care are un aspect similar cu Notebook 7 și implicit asemănător cu MacBook Pro, însă acesta poate fi comparat mai degrabă cu modelul Razer Blade deoarece are doar varianta de culoare neagră. Acest tip de laptop are un preț de aproximativ 1.500 de dolari și vine cu grafica GeForce GTX 1650 de la Nvidia care înlocuiește procesorul grafic GTX 1050 al generației anterioare, fiind astfel mai puternic și mai eficient.

Pe lângă aceasta mai are 16GB RAM în mod prestabilit, un port Ethernet, dar și două sloturi pentru extinderea spațiului de stocare. Noul Notebook 7 Force prezintă caracteristicile unui laptop capabil de editare video și jocuri. Prin urmare, acesta este un laptop mult mai scump decât laptopurile concurente care sunt sub 1.000 de dolari care prezintă grafica GTX 1650 sau chiar superioară acesteia. Ceea ce este ingriorator, având în vedere prețul ridicat al acestui model, este legat de capacitatea bateriei, aceasta fiind de 43 Wh. Ca și comparație, MacBook Pro de 15″ de la Apple este prevăzut cu o baterie de 83.6Wh.

credit foto: theverge.com, cnet.com