Deși la începutul acestui an gigantul sud-coreean Samsung și-a lansat smartphone-ul pliabil, Samsung Galaxy Fold, proiect la care compania a lucrat în decursul a câțiva ani, acesta încă nu este pus în vânzare din cauza problemelor apărute. Potrivit datelor disponibile, compania lucrează în prezent la succesorul acestui dispozitiv.

Conform informațiilor furnizate de digitimes.com care citează furnizorii companiei din Taiwan ca sursă, se pare că Samsung lucrează la un smartphone pliabil de ultimă generație. Și se așteaptă ca la începutul anului viitor să fie lansat de piață, cu toate că perioada lansării nu este specificată exact. În anunț este precizat și faptul că în timp ce actualul smartphone Galaxy Fold se pliază ca o carte, smartphone-ul pliabil din generația următoare va avea un design flip și va fi pliat vertical și nu pe orizontală.

Deși nu se cunosc detalii despre acest smartphone pliabil, anunțul adaugă că smartphone-ul va veni cu un ecran de 6,7″. De asemenea, acesta arată că Samsung va începe să achiziționeze componente pentru acest dispozitiv începând cu luna noiembrie a acestui an.

Vestea despre smartphone-ul pliabil de ultimă generație de la Samsung vine în momentul în care compania nu a început încă să vândă smartphone-ul Galaxy Fold, acesta fiind primul dispozitiv cu ecran pliabil al acestora. În timp ce telefonul a fost anunțat la începutul acestui an, vânzările sale au fost amânate din cauza problemelor legate de display raportate de către jurnaliștii care au primit telefoanele pentru a le examina înainte de lansarea publică.

Compania a declarat că a rezolvat problemele și este pregătită să înceapă să vândă smartphone-ul, însă până în acest moment nu a confirmat oficial acest lucru. Cu toate astea se așteaptă ca Samsung să ofere mai multe detalii despre Samsung Galaxy Fold pe data de 7 august când va avea loc lansarea smartphone-ului Galaxy Note 10.

credit foto: mspoweruser.com, The Hankyoreh