Samsung și-a lansat noua serie de smartphone-uri Galaxy A, în cadrul unui eveniment ce a avut loc miercuri, 10 aprilie 2019. Evenimentul principal Samsung a fost ținut în Bangkok, Thailanda, unde CEO-ul companiei, Dong Jin Koh, a urcat pe scenă pentru a dezvălui cea mai recentă serie de smartphone-uri. De altfel evenimentul a putut fi urmări live de la ora 15.00 (ora României) pe pagina oficială a producătorului. Deviza noii serii Samsung fiind „Noua serie Galaxy A. Creată pentru Generația Live”.

                                                    Samsung Galaxy A80

În cadrul evenimentului au fost prezentate noile telefoane din seria Galaxy A: A20e, A40, A70 și A80, care se alătură lui A10 și A50 deja lansate. Compania a renunțat la seria Galaxy J, contopind-o în seria A odată cu lansarea Galaxy A20e și Galaxy A40. Acestea vor fi telefoane mai ieftine, aflându-se pe poziții inferioare ale gamei de smartphone-uri. Toate cele patru dispozitive noi funcționează cu restul accesoriilor Galaxy, inclusiv Galaxy Buds și Galaxy Watch. De asemenea, acestea sunt prevăzute cu interfața Samsung One UI pe care am văzut-o pe dispozitivele S10 și S10 Plus.

“Creăm un nou set de standarde pentru Galaxy A. Live video este în centrul atenției utilizatorilor, așa că am făcut o cameră care observă mai mult. (..)Am făcut ecrane mai mari și mai strălucitoare … am făcut o baterie care poate dura toată ziua.”

A explicat Koh în cadrul evenimentului de lansare.

Accentul este pus pe conținutul “live”, iar Koh spune că a învățat foarte mult de la generația tânără de utilizatori de telefoane. Koh a explicat publicului cum tinerii creează conținut nou și căi noi de a se conecta, fiind destul de clar cui se adresează noua serie Galaxy A.

Compania afirmă că aceste noi dispozitive sunt “realizate pentru era live-ului”, așadar ne așteptăm să existe o intensă focalizare asupra camerelor noilor smartphone-uri, precum și a funcțiilor foto/video ale acestora.

Încă nu se cunoaște data de lansare pentru Samsung Galaxy A20e și pentru A40, însă compania a anunțat că pentru Samsung Galaxy A70 lansarea oficială va fi pe 26 aprilie iar pentru Galaxy A80 va fi în data de 29 mai. Vom reveni cu mai multe detalii legate de noile dispozitive Galaxy A.

credit foto/video: samsung.com