Samsung a lansat Galaxy Book S, un nou laptop ultralight, alimentat de procesorul Snapdragon 8cx de la Qualcomm, pe scena evenimentului Unpacked 2019. Seamănă mai puțin cu un laptop din gama Surface de la Microsoft așa cum se credea inițial în momentul apariției primelor informații pe surse despre noul dispozitiv înaintea evenimentului de lansare, dar cu toate acestea nu este cu mult diferit față de modelele din gama respectivă.

8cx este un cip Qualcomm realizat folosind procesul de fabricaţie pe 7nm, conceput pentru PC-uri, iar Samsung spune că această versiune a Galaxy Book ar trebui să aibă „performanță de procesare cu 40% mai mare, performanță grafică cu 80% mai mare și o lățime de bandă suplimentară a memoriei” în comparație cu Galaxy Book 2, potrivit The Verge. De asemenea, sistemul de răcire nu are ventilatoare iar cea mai bună caracteristică dintre toate este viața bateriei. Samsung spune că bateria laptopului poate furniza până la 23 de ore de redare video continuă, dar, desigur, în utilizare normală vă va furniza mult mai puțin decât atât.

Reprezentanții companiei Samsung afirmă că noul laptop prezintă funcția „instant-wake” și de asemenea are suport pentru Gigabit LTE, aceasta fiind următoarea iterație a tehnologiei mobile LTE (Long Term Evolution – Evoluție pe termen lung) care poate atinge viteze de descărcare de 1 Gbps sau chiar mai mult. Este o etapă importantă pe drumul către implementarea tehnologiei 5G. Galaxy Book S cântărește doar 0,96 kg, având o carcasă din aluminiu anodizat pentru o mai bună protecție, cu un ecran de 13,3″ cu suport multitouch în 10 puncte. Vine cu 256 GB sau 512 GB spațiu de stocare, extensibil până la 1TB. Va fi disponibil în două variante de culoare, roz și gri, atunci când vor începe livrările în această toamnă pe „piețele selecționate”.

„Arată ca un laptop, dar are esența unui smartphone”,

a spus Hassan Anjum, directorul de marketing al companiei Samsung, în cadrul evenimentului de lansare Unpacked 2019, conform sursei citate. Noul dispozitiv rulează Windows 10 și dispune de un ecran tactil de 13″, dar, la fel ca un smartphone, oferă conectivitate LTE și o durată de viață a bateriei de 23 de ore.

„La Samsung, considerăm că adevărata inovație este posibilă doar printr-o abordare deschisă și colaborativă, în care partenerii sunt aliniați și motivați să înfrângă barierele și să redefinească experiența informatică. Galaxy Book S combină cele mai bune caracteristici de mobilitate pe care Samsung le oferă cu soluțiile de productivitate ale Microsoft și capabilitățile de performanță Qualcomm Technologies pentru a oferi cea mai bună experiență de productivitate mobilă disponibilă pe un dispozitiv mobil în prezent.”,

a afirmat DJ Koh, președinte și CEO al Diviziei IT și Comunicații Mobile în cadrul companiei Samsung Electronics, conform unui comunicat de presă al companiei.

Galaxy Book S prezintă următoarele caracteristici tehnice:

  • Display: 13.3’’ FHD TFT (16:9), suport multitouch în 10 puncte;
  • Dimensiuni: 305.2 x 203.2 x 6.2-11.8 mm, 0.96 kg;
  • Procesor: Qualcomm Snapdragon 8cx, Octa-core, 7nm 64-bit (Max. 2.84 GHz + 1.8GHz);
  • RAM: 8GB memorie RAM (LPDDR4X);
  • Spațiu de stocare: 256 / 512GB+ slot microSD (până la 1TB);
  • Camera: 720p HD;
  • Baterie: 42Wh, până la 23 de ore de redare video;
  • Alte caracteristici: Gigabit LTE, Bluetooth 5.0, senzor de amprentă, Dolby Atmos, suport Windows Hello.

Laptopul va fi disponibil având un preț de pornire de 999 de dolari începând cu luna septembrie a acestui an.

credit foto: news.samsung.com