Samsung a dezvăluit cea mai nouă iterație a unui smartphone despre care susține că este „cel mai puternic dispozitiv mobil din lume”, potrivit Daily Mail. Compania sud-coreeană a dat startul evenimentului anual de vară, Unpacked 2019, miercuri după-amiază, la Barclays Center în Brooklyn, dezvăluind noile versiuni ale dispozitivului său emblematic, Galaxy Note 10.

Pentru prima dată acest dispozitiv premium este disponibil în două variante, ambele prezentând un “afișaj aproape fără ramă” (edge-to-edge): Note 10 de 6,3″ și Note Plus de 6,8”. De asemenea, lansarea Note 10 aduce îmbunătățiri stylus-ului său însoțitor, S Pen, cu un senzor de mișcare pe șase axe care vă va permite să controlați dispozitivele asociate cu gesturi făcute în aer, la fel ca o baghetă magică.

În cadrul evenimentului, Samsung a dezvăluit, de asemenea, un parteneriat cu compania Microsoft care va facilita sincronizarea conținutului utilizatorilor între platforme și a lansat Galaxy Book S – un laptop ultra-subțire care beneficiază de 23 de ore de viață a bateriei.

CEO-ul Samsung, DJ Koh, a urcat miercuri pe scena evenimentului pentru a prezenta noile dispozitive ale companiei și pentru a discuta despre îmbunătățirile conectivității și securității, precum și despre viziunea Samsung în ce privește „experiența inovației”. Pe lângă funcțiile avansate, a explicat Koh, Samsung lucrează pentru a facilita „integrarea dispozitivelor, serviciilor și capabilităților într-un univers al galaxiei de dispozitive”.

Cu toate acestea, directorul Samsung nu a întârziat să ajungă la prezentarea Galaxy Note 10, dezvăluind un dispozitiv extrem de elegant, care se dorește a fi „telefonul cu puterea supremă”, potrivit sursei citate. Potrivit directorului departamentului de marketing al companiei, Drew Blackard, Note 10 este „un smartphone care poate face orice”.

Având doar 8 milimetri grosime, este cel mai îngust dispozitiv din gama Note de la Samsung dar care prezintă cel mai mare ecran de până acum. Dispune de un display AMOLED Infinity-O Dynamic, certificat HDR10+, de 6,3″ sau 6,8″, micșorând „perforația” (hole-punch) văzută în versiunea anterioară, având o rezoluție de 2280 x 1080 pixeli pentru Note 10 și 3040 x 1440 pentru Note 10 Plus.

Ecranul emite, de asemenea, mai puțina lumină albastră, potrivit lui Blackard și are cel mai mare raport dintre ecran și corpul telefonului pentru un dispozitiv din gama Note. Note 10 va prezenta din nou un senzor de amprentă cu ultrasunete care se află sub afișajul de sticlă, iar software-ul său bazat pe tehnologia machine learning învață să „distingă între amprentele reale și false” pentru o securitate sporită.

Potrivit Samsung, dispozitivele Note 10 sunt echipate cu un sistem profesional de 3 camere foto, cu posibilitatea de a regla profunzimea câmpului în videoclipuri și de a amplifica sunetul pentru a reduce zgomotul de fundal. De asemenea, beneficiază de un instrument super steady” îmbunătățit pentru a stabiliza imaginea atât din filmările obișnuite cât și cele realizate cu încetinitorul.

Dispozitivul Note 10 prezintă un sistem de camera foto triplă care cuprinde: un obiectiv Ultra Wide de 16MP F2.2 (123°); un obiectiv Wide-angle de 12MP 2PD AF F1.5/F2.4 OIS (77°) și un obiectiv Telephoto de 12MP F2.1 OIS (45°). Pentru Note 10+ sistemul de camera cvadruplă conține: un obicetiv Ultra Wide de 16MP F2.2 (123°); un obiectiv Wide-angle de 12MP 2PD AF F1.5/F2.4 OIS (77°); un obiectiv Telephoto de 12MP F2.1 OIS (45°) și Camera DepthVision (VGA). Ambele modele au o camera frontală de 10MP 2PD AF F2.2 (80°).

Note 10 adaugă, de asemenea, înregistrarea pe ecran (o funcție care vă permite să capturați ce se afișează pe ecran) la arsenalul său de funcții, împreună cu AR Doodle și scanerul 3D, ceea ce va permite creatorilor de conținut să utilizeze S Pen pentru a adăuga desene și efecte dinamice direct pe imagine. Camera DepthVision a dispozitivului Note Plus vă va permite chiar să scanați obiecte și să le transformați în imagini 3D animate. Modul de noapte este acum disponibil și pentru camera selfie aflată în partea din față a dispozitivului, pentru a obține o imagine mai bună în setările cu lumină scăzută.

Capacitatea de încărcare rapidă va permite dispozitivelor Note 10 Plus să funcționeze toată ziua cu doar 30 de minute de încărcare prin cablu, afirmă reprezentanții companiei conform sursei citate. De asemenea, va avea suport pentru Wireless PowerShare, ceea ce înseamnă că smartphone-ul poate fi folosit pentru a încărca alte dispozitive, inclusiv Galaxy Watch și Galaxy Buds.

Dispozitivele Galaxy Note 10 sunt prevăzute cu un procesor Octa-Core, 7nm, 64-bit  (Max. 2.7/2.8 GHz + 2.4 GHz + 1.9/1.7 GHz). Din punct de vedere al memoriei, Note 10 beneficiază de 8GB RAM cu 256GB memorie internă și 12GB RAM cu 256GB memorie internă pentru modelul 5G, iar Note 10+ dispune de 12GB RAM cu 256 sau 512 GB memorie internă. Pentru a face față sarcinilor grele de procesare, cum ar fi jocurile pentru dispozitivele mobile, Note 10 conține ceea ce se spune a fi cel mai subțire sistem de răcire cu cameră de vapori din lume pentru a preveni supraîncălzirea. Sistemul de operare pe care rulează dispozitivele este Android 9.0 (Pie).

Noul S Pen va adăuga, de asemenea, mai multe capabilități dispozitivului, permițând acum controlul prin intermediul gesturilor datorită senzorului său de mișcare cu șase axe care include un accelerometru și un senzor giroscopic. Acest lucru înseamnă că veți putea controla anumite funcții fluturând stiloul în aer, inclusiv mărirea și micșorarea imaginii pentru a face fotografii precum și pentru a controla volumul videoclipurilor YouTube fără a fi nevoie să atingeți ecranul. S Pen va funcționa câteva ore cu o singură încărcare și se poate reîncărca prin reatasarea acestuia la telefon, conform afirmațiilor reprezentanților companiei.

Practic există și un al treilea dispozitiv Galaxy Note 10, pentru cei care doresc să fie pregătiți să profite de tehnologia 5G atunci când va fi disponibilă în zona în care va aflați. Ediția Note 10 5G va începe de la 1.300 de dolari pentru configurația de 256 GB. Ediția 5G este practic o versiune modificată a dispozitivului Note 10 Plus.

Dispozitivele Note 10 nu vor avea mufă pentru căști. Căștile USB-C vor fi incluse în pachet, dar adaptorul dongle vă va costa încă 9,99 de dolari separat. Ambele dispozitive sunt disponibile pentru precomandă începând de la 949 și 1.099 de dolari pentru Note 10 și, respectiv, Note 10 Plus. Dispozitivele vor fi livrate pe 23 august. Pentru prima dată, puteți, de asemenea, să realizați precomenzi prin intermediul magazinului Microsoft.

credit foto: news.samsung.com, cnet.com