Redmi Note 7 a fost unul dintre cele mai vândute smartphone-uri din 2019 și telefonul cel mai bine vândut vreodată în mai multe țări. Acum, subsidiara Xiaomi se pregătește să lanseze succesorul acestuia: Redmi Note 8, care va veni și într-o variantă Pro. Având în vedere importanța acestui viitor smartphone, au apărut o mulțime de scurgeri de informații și zvonuri în ultimele două săptămâni, care cuprind toate specificațiile sale principale. Acesta este motivul pentru care am decis să facem o colectare a acestor date înainte de lansarea programată zilele urmatoare.

În acest raport privind specificațiile și caracteristicile Redmi Note 8 Pro, veți găși tot ce trebuie să știți despre versiunea Pro și versiunea standard înainte de lansare.

Design

Potrivit informațiilor oficiale publicate de Xiaomi, Redmi Note 8 va avea un design complet reînnoit în comparație cu predecesorul său. Capacul său posterior are o asemănare neobișnuită cu dispozitivele OPPO Reno datorită mai multor elemente de design. Și nu sunt doar culorile și nuanțele de gradient, ci și modul în care totul este aranjat în partea din spate.

Logo-ul Redmi va fi plasat vertical la fel ca sigla Oppo pe dispozitivele Reno, iar sistemul camerei foto din spate va fi amplasat în centru în loc de colțul din stânga sus, precum în cazul dispozitivului Redmi Note 7. Telefonul va avea un aranjament special pentru antene, care va fi potrivit pentru gamers care își țin adesea dispozitivul în modul landscape. Redmi Note 8 va fi și un telefon axat pe experiența de gaming. Redmi Note 8 ar putea avea trei opțiuni de culoare: Meteorite Black, Fantasy Blue și White, în timp ce Note 8 Pro se pare că va veni în Ice Jade, Fritillaria White și Electro-optic Ash. Partea frontală ar trebui să fie prevăzută cu o crestătură (notch) sub formă de picătură de apă pentru Note 8 Pro și Note 8.

Display

Se presupune că noile dispozitive vin cu un ecran IPS LCD clasic, care beneficiază de o rezoluție Full HD + și o crestătură sub formă de picătură de apă, la fel ca afișajul de pe Redmi Note 7. Prezența unui cititor de amprente montat pe spatele dispozitivului este o confirmare suplimentară a unui afișaj IPS în loc de un ecran AMOLED.

Specificații și software

Spre deosebire de gamele de dispozitive Redmi Note 6 și 7, Redmi Note 8 Pro va fi alimentat de un chipset MediaTek. Producătorul de cipuri a confirmat deja că Redmi Note 8 Pro va fi echipat cu un Helio G90T în timp ce Note 8 va fi livrat cu un Snapdragon 665. După cum sugerează litera „G” din componența numelui său, G90T este conceput special pentru gamers.

Helio G90T este construit pe 12 nm și vine cu 8 nuclee, inclusiv două Cortex A76 care funcționează la o frecvență de 2,05 GHz și șase Cortex A55 cu o frecvență de 2 GHz. Cipul acceptă conexiunea HyperEngine și Dual Wi-Fi, care permite utilizatorului să se conecteze la două rețele WiFi în același timp, o tehnologie foarte utilă pentru gamers.

Redmi Note 8 ar trebui să includă trei variante: 4 GB RAM și 64 GB stocare internă, 6/64 GB și 6/128 GB. Varianta Pro ar trebui să vină într-o configurație cu 6/64 GB, una cu 6/128 GB, 8/128 GB și cea mai scumpă cu 10 GB RAM și stocare internă UFS 2.1. Scorul obținut de Mediatek Helio G90T în cadrul programelor de testare standard este aproape egal cu Kirin 810 care se regăseste pe Honor 9X. Rețineți că chipul Kirin 810 este construit pe 7 nm, deci acesta este cu siguranță un rezultat extraordinar. De asemenea, va exista un sistem de răcire cu lichid, la fel ca în cazul multor telefoane dedicate pentru gaming, acesta fiind capabil să reducă temperatura telefonului cu 4-6 ° C.

Camera foto

Este deja confirmat că atât Redmi Note 8 cât și 8 Pro vor fi echipate cu o configurație cvadruplă/Quad a sistemului de cameră foto pe partea din spate a dispozitivului. Pe Redmi Note 8 Pro, senzorul principal va fi un Samsung ISOCELL Bright GW1 cu o rezoluție de 64 MP, care este aproape dublu față de rezoluția 8K (9248 x 6936 pixeli). Redmi Note 8 Pro va veni cu o capacitate zoom de 25x și tehnologia de combinare 4-în-1 pixeli (tetracell), care va permite producerea de fotografii de 16 MP cu pixeli mai mari, mai multă lumină și un nivel uimitor al detaliilor. Al patrulea senzor al Redmi Note 8 Pro va fi amplasat în partea dreaptă față de ceilalți trei senzori, chiar sub blițul LED, fiind probabil o cameră super macro.

Senzorul secundar este un obiectiv ultrawide, în timp ce al treilea este un senzor de adâncime. Modulul de cameră al Redmi Note 8 va include cel puțin un senzor diferit în comparație cu Note 8 Pro.

Aranjamentul camerei rămâne același, dar este plasat diferit în cele două modele. Redmi Note 8 va avea sistemul camerei foto quad în colțul din stânga sus, în timp ce pe varianta Pro va fi plasat central.

În timp ce Redmi Note 8 Pro va fi prevăzut cu un senzor principal de 64 MP, Note 8 se presupune că va folosi un obiectiv de 48 MP că senzor principal.

Bateria

Dispozitivele Redmi Note au avut întotdeauna baterii de capacitate mare, iar tendința nu se va schimba odată cu linia Redmi Note 8. Versiunea Pro a fost deja confirmată că va dispune de o baterie uriașă de 4.500 mAh cu un încărcător mai rapid decât cel de 10W. Ne așteptăm să vedem o baterie mai mică pentru dispozitivul Redmi Note 8, dar nu ar trebui să aibe capacitatea mai mică de 4.000 mAh. Rețineți că, în timp ce bateria va fi mare, procesoarele nu vor fi cele mai eficiente, având în vedere că sunt construite pe 12nm / 11nm. De exemplu, Kirin 810 care se regăsește pe rivalul Honor 9X este construit pe 7 nm, deci consumă mult mai puțină energie.

Redmi Note 8: Data lansării, prețul și disponibilitatea

Redmi Note 8 și 8 Pro vor fi anunțate oficial pe 29 august, alături de un nou televizor Redmi cu un ecran de 70″. Lansarea inițială va avea loc în China iar la acest moment nu se cunoaște încă prețul de listare.

credit foto: TechRadar, mi.com