Noua serie de căști VR de la Qualcomm va fi una dintre primele care vor funcționa ca și set de căști mobile autonome și se vor conecta wireless și la PC. Setul de căști va fi prezentat la Conferința dezvoltatorilor de jocuri, care se desfășoară în prezent în San Francisco, și ar putea ajunge în magazinele din Asia încă din acest an, conform site-ului cnet.com.

Cele mai multe seturi de căști VR mobile nu vă permit să vă conectați la PC pentru o conexiune suplimentară la bibliotecile de jocuri VR, însă Qualcomm prevede că acest lucru va fi posibil prin intermediul noului său model de referință numit “Boundless XR”.  De asemenea, acesta va acționa independent ca un set de căști autonome cu șase grade de mobilitate, care se se poate conecta la PC pentru jocuri VR pentru calculator, printr-o conexiune de 60GHz. Căștile integrează un procesor Qualcomm Snapdragon 845.

Latența este menținută la o valoare redusă de 16 ms, conform pretențiilor companiei Qualcomm. Setul de căști este, de asemenea, conceput pentru a ajuta puterea de procesare a calculatorului la care sunt conectate. Toate PC-urile și consolele pe care decideți să le utilizați vor trebui să suporte Wi-Fi 802.11ad și să ruleze un software Qualcomm. Jocurile ar trebui să poată susține noul set de căști fără nicio modificare, potrivit declarațiilor Qualcomm către cnet.com.

Qualcomm face numeroase modele de referință pentru VR, însă doar câteva companii au preluat aceste modele Qualcomm, dintre care amintim HTC, Lenovo și Facebook. Multe companii OEM (Original Equipment Manufacturer) preferă să se rezume la producția de telefoane, tablete și alte dispozitive. Qualcomm spune că primele căști VR care vor beneficia de noul model de referință vor fi căștile Pico Neo2 VR de la compania chineză Pico VR.

De asemenea, HTC Vive este un alt partener care lucrează pentru a “sprijini noua caracteristică prin hardware și conținut”, iar având în vedere că acesta este încă la stadiul de model de referință, este posibil să nu vedem niciodată produse care îl integrează în magazine.

credit foto: developer.qualcomm.com