Problemele companiei Huawei continuă, având în vedere că furnizorii americani ai companiei se conformează deciziei guvernului american care le interzice să facă afaceri cu compania chineză. Bloomberg afirmă acum că Intel, Qualcomm și Broadcom, trei dintre cei mai importanți dezvoltatori și furnizori de cipuri, își întrerup relațiile comerciale cu Huawei, această decizie fiind cu efect imediat. Nikkei a raportat că și producătorul german, Infineon Tehnologies, și-a suspendat livrările către compania chineză, la fel ca și producătorii de cipuri  americani Micron Technology și Western Digital.

Aceste acțiuni vin în contextul în care Google a retras licența pentru Android și a oprit accesul acestei companii la serviciile Google Play și Magazin Play, eliminând-o efectiv de pe piața smartphone-urilor Android și forțând compania chineză să-și dezvolte propriul sistem de operare, net superior versiunii open-source a platformei android care le este oferită în prezent.

Potrivit surselor Bloomberg, angajații tuturor marilor companii producătoare de cipuri din America au fost informați că firmele lor vor îngheța contractele de aprovizionare cu compania Huawei până la alte notificări ulterioare. Intel oferă Huawei cipuri pentru servere și procesoare pentru gama de laptopuri, în timp ce Qualcomm furnizează modemuri și alte tipuri de procesoare. Huawei nu este atât de afectată de impactul pe care îl va avea decizia Qualcomm, deoarece în prezent dezvoltă propriile procesoare mobile și modemuri. Un alt raport al companiei Bloomberg sugerează că Huawei se pregătea pentru această eventualitate prin stocarea de cipuri de la furnizorii din SUA pentru a asigura producția pentru cel puțin încă trei luni, ceea ce ar trebui să fie suficient timp pentru a-și da seama dacă măsura actuală este o tactică de intimidare sau o impunere permanentă din partea guvernului american.

Sursele Nikkei sugerează faptul că și Europa s-ar putea alinia la acțiunile comaniilor americane

 “Infineon a decis să adopte o măsură mai prudentă și a oprit livrările. Dar va organiza întâlniri în această săptămână pentru a discuta (situația) și pentru a face evaluările necesare”

Într-o declarație, reprezentanții Infineon au afirmat că

“Marea majoritate a produselor pe care Infineon le livrează companiei Huawei nu este supusă restricțiilor impuse de legislația SUA privind controlul exporturilor, prin urmare aceste livrări vor continua.”

Nikkei a raportat, de asemenea, că dezvoltatorul european ST Microelectronics de asemenea organizează întâlniri pentru a discuta situația livrărilor sale către compania Huawei săptămâna aceasta.

Huawei a dezvoltat alternative proprii pentru sistemele de operare Android și Windows, în special pentru a putea aborda o situație precum cea actuală. Microsoft nu a comentat încă dacă va continua să furnizeze sistemul de operare Windows pentru laptopurile Huawei, însă șansele sunt ca și aceștia să respecte ordinele guvernului american.

credit foto: fossbytes.com