Cea mai recentă actualizare a sistemului de operare Windows 10 de la Microsoft este disponibilă începând de la jumătatea lunii mai. După o îndelungă perioadă de testare, Microsoft pune la dispoziția utilizatorilor această actualizare prin intermediul Windos Update. Față de actualizările anterioare, actualizarea din mai 2019 include multiple caracteristici noi, precum și unele modificări ale sistemului de operare.

Una dintre aceste caracteristici prevede reducerea dependenței de parole, iar acest lucru va fi posibil prin intermediul Microsoft Accounts care nu vor mai necesita parole. Mai exact vă veți putea conecta la un PC pe care rulează Windows 10 doar cu un număr de telefon corelat cu Microsoft Account. De altfel poți crea un Microsoft Account fără a fi necesară o parolă, prin introducerea unui număr de telefon ca nume de utilizator și un cod va fi trimis pe numărul de telefon mobil furnizat pentru a te putea conecta. Odată ce Windows 10 este conectat, puteți utiliza Windows Hello sau chiar un cod PIN pentru a vă conecta la PC fără a mai utiliza vreodată o parolă.

În urma solicitărilor utilizatorilor de Windows 10, Microsoft a adăugat mult mai mult control asupra modului în care se fac actualizările acestui sistem de operare. Toți utilizatorii de Windows 10 vor putea acum să întrerupă actualizările, iar Microsoft le permite oamenilor să aleagă când să instaleze cea mai recentă versiune majoră. Utilizatorii de Windows 10 vor putea să rămână pur și simplu la o versiune existentă și să continue să primească actualizări lunare de securitate. Aceasta este o schimbare majoră față de ceea ce era disponibil înainte, în special pentru utilizatorii de Windows 10 Home.

Un alt aspect important este legat de spațiul pe care Windows îl alocă actualizărilor, având în vedere că unele actualizări nu pot fi efectuate în cazul în care spațiul alocat nu este suficient. Astfel Windows alocă 7 GB de spațiu pe hard-disk pentru Windows Update, astfel actualizările se pot realiza fără nici un fel de problemă inclusiv pentru dispozitivele cu spațiu de stocare limitat.

Cea mai importantă schimbare din punct de vedere vizual este tema luminoasă de care beneficiază Windows 10 după această actualizare. Noua înfățișare constă în faptul că zonele negre, întunecate, sunt de acum, după actualizare, mult mai luminoase, dând un aer nou pentru tema acestui Windows 10. Și pentru că am amintit de tema luminoasă nu trebuie să neglijăm nici noul SLIDER luminos, care este disponibil în centrul de notificare și care vă permite să reglați mult mai repede luminozitatea ecranului.

De acum Microsoft permite ca în cadrul Windows 10 să puteți șterge aplicațiile preinstalate așa cum sunt Groove Music, Mail/Calendar, Filme și Tv, Calculator, dar și aplicațiile noi, precum: Paint 3D sau 3D viewer. De asemenea Windows beneficiază și de caracteristici noi așa cum este și Windows Sandbox, acesta fiind un spațiu în care puteți să rulați o anumită aplicație pe care doriți să o testați în acest mod, ca mai apoi să o puteți șterge, fără ca fișierele sau aplicațiile pe care le aveați deja să întâmpine probleme.

Nu aveți nevoie să configurați o mașină virtuală separată așa cum fac majoritatea utilizatorilor în prezent, însă dispozitivul utilizat va trebui să suporte capabilitățile de virtualizare (activate în BIOS). Microsoft face Windows Sandbox disponibil ca parte a Windows 10 Pro sau Windows 10 Enterprise, deoarece este destinat utilizatorilor din domeniul business și pentru specialiști, mai degrabă decât utilizatorii obișnuiți.

Iar suportul pentru realitatea virtuală este îmbunătățit pentru Windows Mixed Reality odată cu actualizarea din luna mai a acestui an. Prin intermediul acesteia veți putea utiliza Spotify, Visual Studio Code, dar și Photoshop în aplicația Mixed Reality. De asemenea este permisă și separarea dintre Cortana și căutarea scrisă. De altfel veți putea utiliza Cortana pentru interogările vocale, iar separat veți putea utiliza căutarea prin interogările scrise.

Noua interfață de căutare include aplicațiile, activitățile recente și fișierele, cu opțiuni de filtrare după aplicații, documente, e-mail și rezultate web. Căutarea va rămâne în continuare în mare parte aceeași, cu excepția posibilității de căutare în toate fișierele de pe un dispozitiv.

Microsoft ușurează felul în care trimiteți KAOMOJI ¯\_(ツ)_/¯ , acel limbaj care vă permite să faceți orice tip de conversație mult mai hazlie. Iar acest lucru este posibil pentru utilizatorii de Windows 10 datorită acestei noi actualizări, deoarece veți putea alege dintr-un număr de kaomoji și veți avea acces rapid și la alte simboluri din selectorul emoji.

Microsoft face că meniul Start să fie mai puțin aglomerat prin ultima actualizare Windows 10 din mai 2019. Microsoft a redus numărul de aplicații fixate în meniul Start și le grupează în mod diferit. Din nefericire, veți vedea noul aspect al meniului Start numai în cazul în care creați un cont de utilizator nou sau dacă utilizați un PC nou cu Windows 10.

credit foto: TNW, PCWorld, youtube