Noul smartphone al Google, Pixel 4, arată mai mult ca un smartphone al companiei Huawei. Și asta pentru că atât interfață Android Q, cât și partea din spate a viitorului Pixel 4 tind mai mult către Huawei Mate 20 Pro în locul unui telefon inteligent de la Google. Deși în prezent gigantul Huawei duce un război extrem de dur cu cei din administrația Statelor Unite, faptul că a pariat pe Mate 20 Pro le-a adus numai avantaje.

Și asta pentru că pe acest telefon Huawei a lansat noul procesor 7nm Kirin 980, care a fost un real succes pentru dispozitivele ulterioare, dar și pentru camera mare de pe spate care a fost privită ca o caracteristică și nu ca o problemă din partea utilizatorilor. Cu toate acestea s-au adus și al tip de îmbunătățiri precum senzorul de amprentă în ecran, marginile curbate și totodată caracteristica de deblocare cu Face ID-rival. De asemenea, tot Huawei Mate 20 Pro utilizează glisarea pe ecran din partea de jos în loc de butonul Home.

De altfel, potrivit The Verge, se spune că Pixel 4 are deja 3 dintre caracteristicile prezentate pe telefonul Mate 20 Pro, printre care amintim de adăugarea gesturilor pentru Android Q, decupajul camerei din spate care este aproximativ la fel cu cel de la Huawei și mai mult decât atât zvonurile spun că Google lucrează la deblocarea smartphone-ului prin intermediul Face ID. Printre multe altele atât Google, cât și Apple sunt așteptate pe piață cu o mulțime de produse anul acesta.

De asemenea se așteaptă ca pentru noul dispozitiv Google să adauge ceva mai mult de 4 GB de memorie RAM așa cum a avut în anul 2018 cu Pixel 3 XL și de asemenea să înlăture orice tip de îndoială cu privire la camera de pe smartphone. De altfel noul prototip de la Google este foarte așteptat având în vedere că Huawei a fost împiedicat să-și vândă produsele. Cu atât mai mult cu cât numărul doritorilor de Huawei Mate 20 Pro este destul de mare, iar cerințele acestora pot fi satisfăcute prin intermediul Google Pixel 4. În plus Google își dorește să aducă noi caracteristici camerei foto.