PIQO este defapt un mini-proiector care nu depășește ca dimensiune un cub de 2″, poate funcționa ca o extindere excelentă a ecranului pentru smartphone. Cu ajutorul PIQO puteți să transformați smartphone-ul de 5″ de exemplu într-un proiector capabil să afișeze imagini HD de 240″. Acesta oferă o imagine de 1080p cu ieșire de 200 de lumeni într-un corp cubic mic. Acesta rulează pe Android și se poate conecta la practic orice dispozitiv.

Proiectorul Piqo a început în luna noiembrie a anului 2018 sub forma unei campanii publicitare pe site-ul crowdfunding Indiegogo și a fost finanțat integral în mai puțin de o lună. Deocamdată, campania a adunat mai mult de 1.998.833 de dolari, ceea ce arată cât de promițător va fi proiectorul.

În timp ce designul acestui proiector este unul minimalist, dimensiunile acestuia fiind de 2.25″ X 2.25″ X 2.25″, Piqo poate face minuni. Este atât de mic încât se poate încadra cu ușurință în buzunar sau în geantă și cântărește doar 210g. Piqo vine echipat cu comenzi sensibile la atingere, eliminând astfel butoanele fizice. Cu ajutorul comenzilor tactile devine mai ușor să navighezi prin fișiere și pe suporturi media și oferă controale media mult mai ușoare. Un alt aspect foarte important este acela că Piqo rulează pe Android 7 Nougat, care vă oferă acces la mii de aplicații și jocuri compatibile Android. Deci, puteți să difuzați Netflix, YouTube etc. chiar pe proiector.

Cu ajutorul suportului pentru Android, puteți chiar utiliza funcții precum screen mirroring, pentru a proiecta ecranul dispozitivului mobil. Datorită celor 16GB de spațiu de stocare încorporat, puteți transfera date direct în proiector pe care le puteți vizualiza oricând, chiar dacă nu aveți acces la internet. Împreună cu accesul la internet, Piqo are și Bluetooth 5, un port USB stick și un port HDMI. Deci, puteți să-l conectați practic la aproape orice dispozitiv.

În ciuda mărimii, Piqo poate proiecta videoclipuri de 1080p Full HD, iar gama de proiecții poate ajunge până la 240″ menținând culoarea și luminozitatea datorită puterii de proiecție de 200 de lumeni. În timp ce alte proiectoare de acest gen pot reuși să furnizeze în jur de 40-100 lumeni, Piqo oferă o luminozitate dublă, ceea ce face ca imaginile să apară și mai clare și pot fi vizualizate în orice moment din zi.

Piqo are difuzoare încorporate care elimină necesitatea difuzoarelor externe. Difuzoarele lui Piqo sunt construite de inginerii Bose și Harman Kardon, astfel încât să vă puteți bucura și de o calitate excelentă a sunetului. Cu o tehnologie numită Keystone Angle Correction, Piqo utilizează senzori gravitaționali pentru reglarea automată a unghiului de proiecție, astfel încât să aveți întotdeauna o vizualizare perfectă.

Are o viață extraordinară a bateriei și poate proiecta videoclipuri de până la 5 ore. În acest fel filmul nu va fi întrerupt din cauza bateriei reduse. Dar dacă doriți doar să ascultați muzică, atunci puteți face acest lucru și bateria vă va oferi cu ușurință aproximativ 50 de ore de redare audio. Piqo suportă, de asemenea, încărcare rapidă, ceea ce înseamnă că o încărcare de 15 minute vă va oferi 1 oră de redare video. Prețul acestui proiector pentru consumatori va fi stabilit în scurt timp.

credit foto: xiaomitoday.com