În acest an Oppo s-a prezentat la Mobile World Congress nu cu un telefon, ci mai degrabă cu o promisiune. Promisiunea în sine reprezintă un zoom optic 10x fără pierderi, pe care îl veți putea avea de la noul sistem de cameră cu lentile triple, pe care compania tocmai l-a dezvăluit. Deși nu este o cameră dedicată cu un adevărat sistem de zoom optic, aceasta este cu siguranță cea mai apropiată variantă.

Componenta cheie a sistemului Oppo este o configurate tip periscop în interiorul telefonului: lumina intră printr-un singur obiectiv, se reflectă printr-o oglindă într-o altă serie de obiective suplimentare și apoi ajunge la senzorul de imagine, care se află perpendicular pe corpul telefonului. Teleobiectivul din matricea Oppo are lentila de 35mm echivalent cu 160mm. Între acea lentilă, o lentilă obișnuită wide-angle, și una cu superwide-angle este un echivalent de 16mm, astfel vei obține gama completă de 10x pe care o promite Oppo.

Pe prototipul dispozitivului Oppo oferit pentru testare, software-ul camerei a fost blocat pentru a permite doar fotografierea simplă a obiectelor. Nu se pot realiza înregistrări video, deși este încurajator faptul că Oppo a adăugat o stabilizare optică a imaginii (OIS) atât la camera principală, care va avea o rezoluție puternică de 48 de megapixeli, cât și la teleobiectiv.

Cu cât este mai mare zoom-ul, cu atât este mai mare OIS-ul necesar. Teleobiectivul Opis OIS se realizează prin răsturnarea oglinzii cu fracțiuni de milimetru ca răspuns la mișcarea mâinii în mod neintenționat a utilizatorului. Există, de asemenea, o distanță minimă de focalizare destul de lungă pentru a fotografia cu teleobiectivul: este destinată în principal să cuprindă anumite detalii arhitecturale fine, atunci când vizitezi orașele sau focalizezi într-un anumit loc într-un peisaj vast.

Bazându-se pe lucrările de dezvoltare pe care Oppo le-a prezentat acum doi ani la MWC – a fost un zoom de 5x tip periscop la acel moment și telefonul a fost considerat mai ciudat la acea vreme – noul prototip fiind mai bun din toate privințele. Mai mult zoom, mai multe lentile, mai sofisticate, și greutate redusă. Oppo declară că un dispozitiv de vânzare cu amănuntul care include sistemul de zoom 10x fără pierderi va fi disponibil în al doilea trimestru din 2019.

credit foto: mashable.com