OnePlus 7 Pro este parte a unui proiect extrem de ambițios al producătorului chinez, având în vedere că este considerat unul dintre cele mai bune smartphone-uri lansate în acest an. Compania OnePlus face de obicei smartphone-uri premium comparativ ieftine, care sunt la fel de bune ca și dispozitivele flagship mult mai scumpe ale marilor companii precum Apple și Samsung. În cadrul evenimentului de săptămâna trecută, care a avut loc simultan la New York, Londra și Bengalore, a fost lansat pe piață smartphone-ul OnePlus 7 Pro, acesta fiind cel mai bun dispozitiv al companiei de până acum și cu ajutorul căruia, compania OnePlus le-a dat o lecție companiilor Apple și Samsung despre cum ar trebui să creeze smartphone-uri premium de acum încolo.

Noul telefon inteligent aduce un afișaj spectaculos, camere foto foarte performante și de asemenea are cel mai bun preț față de competitorii săi. Cu marginile curbate și acoperit cu sticlă pe ambele părți, noul device are o greutate de 206 grame și are dimensiunile de 162,6 x 75,9 x 8,8 mm. Ba mai mult decât atât display-ul este de 6,67″ QHD+ Fluid AMOLED, la care se adaugă și suportul pentru HDR10+.

În afară de asta nu trebuie să neglijăm scanerul de amprente integrat în display, acesta fiind extrem de performant și rapid având în vedere că deblocarea se poate realiza în 0,21 secunde. Pe lângă acesta trebuie să amintim și de funcția Face Unlock. Smartphone-ul beneficiază de un procesor Qualcomm Snapdragon 855 de tip octa-core dezvoltat pe 7nm , și, totodată, are până la 12 GB de memorie RAM și capacitate de stocare de 128/256 GB UFS 3.0.

Camera foto triplă de pe spatele lui OnePlus 7 Pro plasează acest telefon printre 3 cele mai bune telefoane care au camere foto performate, înaintea lui fiind Huawei P30 Pro și Samsung Galaxy S10. Ansamblul este format dintr-un senzor Sony IMX 586 de 48MP cu f/1.6 OIS+EIS, un senzor de 8MP cu zoom optic 3x și OIS și de asemenea un senzor de 16MP ultra-wide angle de 117°. De altfel, aplicația camerei vine la pachet cu funcții precum UltraShot (permite camerei să capteze de 4 ori mai multă lumină), Super Resolution, mod de iluminare Studio și modul Nightscape. În plus OnePlus 7 Pro poate înregistra clipuri video la o rezoluție 4K la viteze de 60 fps, dar și 1080p la 240 fps și 720 p la 480 fps.

Totodată mai este dotat și cu o cameră pentru selfie de tip pop-up de 16 megapixeli. OnePlus 7 Pro are o caracteristică prin care accelerometrul poate detecta o cădere atunci când camera de tip pop-up selfie este pornită și va retrage automat camera. OnePlus declară că acest tip de camera a fost testat de 300.000 de ori pentru durabilitate.

De asemenea bateria telefonului este de 4.000 mAh și cu suport pentru Warp Charge 30, suport care vă permite încărcarea rapidă prin portul USB 3.1 GEN1 ( de la 0% la 50% în doar 20 de minute). OnePlus 7 Pro este primul telefon OnePlus cu difuzoare stereo și sistem audio Dolby Atmos. Noul sistem de răcire cu lichid menține temperatura scăzută a dispozitivului atunci când este folosit intensiv de aplicații cum ar fi jocurile.

Pe partea de soft OnePlus 7 Pro rulează cu interfața OxygenOS 9.5 bazată pe Android 9.0 Pie.

OnePlus 7 Pro poate fi comandat pe site-ul oficial al companiei având un preț de pornire de 699 de euro.

credit foto/video: Business Insider, IGN.com