În cadrul evenimentului de la Taipei, Computex 2019, Nvidia a lansat o nouă inițiativă software-hardware, RTX Studio, destinate creatorilor de conținut și proiectelor complexe de creație, laolaltă cu o nouă gamă de laptopuri care să o susțină. Nvidia Studio este o colecție de API-uri, SDK-uri și drivere pentru GPU-urile Nvidia RTX, realizate pentru a putea multiplica performanța și eficiența software-ului creativ.

O parte din schimbările pe care le aduce Nvidia cu privire la Studio Drivers, acestea fiind redenumite de la Creator-Ready Drivers existente, sunt testate ca și alternativă la soluții software precum cele de la Adobe, Epic, Autodesk, Unity, dar și Blackmagic Design. Dezvoltatorii de aplicații pot utiliza software-ul AI CUDA-X care ajută la automatizarea anumitor activități, dintre care amintim de îmbunătățirea imaginii sau de ajustarea culorilor pentru conținut video.

“NVIDIA Studio combină performanțele GPU RTX care activează tehnologia ray-tracing în timp real, procesarea AI și editare video de înaltă rezoluție, cu software-ul la nivel de studio pentru a depăși cerințele în creștere ale creatorilor de conținut din prezent”

A declarat Jason Paul, general manager al departamentului de software și tehnologie GeForce al companiei NVIDIA, potrivit Forbes.

“Noile laptopuri RTX Studio reprezintă dispozitivul perfect pentru creatorii de conținut care au nevoie de performanțe de clasă desktop în timp ce se află în mișcare”

A mai adăugat acesta.

De asemenea șapte producători de PC-uri sunt așteptați să anunțe în cadrul evenimentului Computex 2019 un număr de 17 laptopuri care beneficiază de tehnologia RTX Studio, inclusiv oferte de la companii precum Acer, Asus, Dell, Gigabyte, HP, MSI și Razer. Ceea ce este important este faptul că laptopurile vor avea opțiuni pentru GPU-uri RTX 2080, 2070, dar și 2060, la care se mai adaugă și modelele Quadro 5000, 4000 și 3000 care fac parte din gama workstation de la Nvidia.

Prin urmare, conform testelor realizate, cei de la Nvidia susțin că un laptop care beneficiază de tehnologia RTX Studio care are un procesor Core i7, dar și un GPU RTX 2080 Max-Q ar putea fi de șapte ori mai rapid (în utilizarea aplicațiilor cum ar fi Maya și RedCine-X Pro) decât unul dintre dispozitivele MacBook Pro din gama de vârf, cu procesor Core i9 și grafică Radeon Pro Vega 20.

Prețul pentru aceste modele de laptopuri poate porni de la aproximativ 1.600 de dolari, iar primele modele vor fi disponibile pe piață începand cu luna iunie.

credit foto: Forbes