În acest an, Acer a organizat conferința de presă, [email protected], pe data de 11 aprilie 2019 la New York. Acest eveniment este unul anual, care are loc la nivel gobal și de asemenea are ca scop prezentarea tuturor produselor noi oferite de către Acer. Conferința globală a putut fi urmărită live atât pe site-ul oficial Acer, cât și pe YouTube și Facebook.

În cadrul evenimentului a fost lansată o gamă largă de produse noi, creative și în același timp puternice, printre care un laptop puternic de jocuri din gama Predator și o nouă familie de calculatoare numită ConceptD, destinată proiectelor complexe de creație. În cele ce urmează veți regăsi atât filmul care conține recapitularea principalelor lansări din cadrul evenimentului Acer cât și un scurt rezumat al celor întâmplate în cadrul conferinței [email protected] 2019.

Una dintre cele mai mari revelații a fost prezentarea noului brand Acer: ConceptD. Această nouă familie de dispozitive Acer vizează în mod specific graficienii, fiecare sistem fiind dotat cu componente suficient de puternice pentru a putea face face cu ușurință unor activități de editare video și animație.

În prezent trei laptopuri fac parte din această familie: ConceptD 9ConceptD7 și ConceptD 5Acer ConceptD 9, cel mai performant laptop din gamă, este conceput special pentru grafică și pentru lucrările 3D. Este prevăzut cu un ecran pivotant de 17.3″ 4K și vine cu un stilou Wacom inclus. Ca și specificații tehnice, laptopul vine cu un procesor Intel Core i9 de generația a 9-a, până la 32 GB de memorie RAM,  RTX 2080 GPU și un spațiu de stocare SSD de 512 GB sau 1 TB. De asemenea, Acer își folosește experiența în domeniul laptopurilor de jocuri aici în mare măsură, un exemplu fiind faptul că ConceptD 9 folosește aceleași ventilatoare 3D Aeroblade ca și celelalte dispozitive din gama de jocuri.

Celelalte două laptop-uri, alcătuite de asemenea din componente puternice, încearca să ofere o alternativă la MacBook Pro. ConceptD 7 are un display de 15.6″ 4K , iar componentele hardware au performanțe relativ mai reduse decât cele ale vârfului de gamă ConceptD 9. Este propulsat de un procesor de generația a 9-a Core i7 având două variante GPU, RTX 2080 Max-Q sau RTX 2060, în timp ce spațiul de stocare și memoria RAM sunt asemănătoare cu cele ale ConceptD 9.

Cel de-al treilea laptop din gamă, ConceptD 5, are caracteristici tehnice ceva mai modeste decât celelalte două laptopuri prezentate anterior. La fel ca și ConceptD 7 are un display de 15.6″ 4K, beneficiind de procesoare din generația a 8-a Core i7 sau Core i5, având video onboard AMD Radeon RX Vega M. Memoria RAM este limitată la 16GB sau 8GB, având posibilitate de stocare de 256GB, 512GB sau 1TB SSD. De asemenea este cel mai mic și mai ușor dintre cele trei laptopuri din gama ConceptD.

De asemenea din gama ConceptD mai fac parte și două calculatoare desktop performante: stația de lucru profesională ConceptD 900, construită pentru proiecte de mare anvergură în studiouri mari, proiectat pentru a aborda fluxurile de lucru profesionale acesta dispune de unități CPU duale Intel® Xeon® Gold 6148 și de o NVIDIA®Quadro RTX™ 6000 și de asemenea modelul ConceptD 500, atractiv și elegant, dispune de cea mai recentă unitate CPU Intel® Core™ i9 și de o NVIDIA® Quadro RTX™ 4000 pentru a oferi calcule fiabile pentru proiectele complexe de creație.

Din familia ConceptD, pe lângă laptop-uri și desktop-uri, mai fac parte și două modele de monitoare 4K, ConceptD CM7 și ConceptD CP7, personalizate pentru profesioniștii graficieni cu acuratețe precisă a culorilor, gamă largă de culori și estompare locală foarte detaliată, în mod special ConceptD CP7 având o rată de reîmprospătare ridicată de până la 144Hz. Nu în cele din urmă ConceptD OJO este o cască VR cu afişaj 4.320 x 2.160, design detaşabil şi înlocuibil, ajustare uşoară a distanţei interpupilare și tub de sunet patentat.

În ce privește gama de produse dedicate pentru gaming, printre cele mai spectaculoase lansări din cadrul evenimentului din acest an se numără laptopul Predator Helios 700, care datorită faptului că a adus pentru prima dată în prim plan noile procesoare Intel® Core™ i9  din a 9-a generaţie acesta ar putea fi cel mai puternic laptop de gaming de pe piață la momentul actual, încorporând de asemenea o placă video NVIDIA® GeForce RTX™ 2080. Însă cea mai interesantă caracteristică a acestui laptop este tastatura “pull-out” (extensibilă) care va permite o configurare mai confortabilă și oferă sistemului de răcire mai mult spațiu pentru a împiedica supraîncălzirea laptopului. 

Al doilea laptop din gama Helios, Predator Helios 300, lansat anterior, a fost de asemenea prezent pe scena evenimentului, compania anunțând noi caracteristici ale acestui model. Acestea presupun un procesor Intel Core i7 de generația a 9-a, precum și RTX 2070 cu placă grafică Max-Q.

Din gama dispozitivelor dedicate pentru gaming mai fac parte și Predator Orion 5000, sistem desktop ce încorporează un procesor Intel® Core™ i9-9900K din a 9-a generaţie, placă video NVIDIA® GeForce RTX™ 2080 și sistemul Cooler Master® CPU cu răcire cu lichid. Noul monitor de gaming PREDATOR 
CG437K P 
de 43″ 4K UHD, are o rată de refresh de 144 Hz, displayHDR™ 1000 certificat VESA, rată de refresh variabilă (VRR) pentru jocurile pe consolă și de asemenea Adaptive-Sync pentru jocuri pentru PC. Din aceeași categorie fac parte și accesorii: rucsac Predator M-Utility, mouse de gaming Predator Cestus 330, tastatura de gaming Predator Aethon 30, dar și căști pliabile de gaming Predator Galea 311.

Notebook-urile Acer Nitro au primit de asemenea noi caracteristici, odată cu cele mai recente plăci grafice GTX și opțiunea unui procesor Intel Core de generația a 9-a.

credit foto/video: acer.com