În această perioadă au loc conferințe ale dezvoltatorilor din partea marilor companii de pe piață precum este cazul Google și Apple. De curând s-a încheiat conferința Google I/O 2019, care a avut loc în perioada 7-9 mai, iar în scurt timp va avea loc conferința anuală a dezvoltatorilor Apple, compania lansând pe piață câteva vești despre noile lansări care vor avea loc în cadrul acestei conferințe în acest sens. Evenimentul anual organizat de către Apple va avea loc în perioada următoare, mai exact între 3 – 7 iunie în San Jose, California. Conform informațiilor date în presă se pare că printre lansările importante se numără noua versiune a App store pentru Apple Watch, versiuni actualizate ale aplicațiilor de bază (printre care amintim de Maps și Health), dar și dezvăluirea primei versiuni Beta de iOS 13, împreună cu o temă de culoare închisă – “dark mode” – disponibilă pentru noul sistem de operare.

Apple Worldwide Developers Conference (WWDC) va aduce laolaltă ultimele noutăți legate de produsele și serviciile Apple, dar și noile actualizări și lansările acestora. De altfel cea mai așteptată lansare este cea cu privire la sistemul de operare iOS 13, denumit “Yukon”, pentru iPhone și iPad, având în vedere că noua caracteristică, denumită și modul întunecat, va putea permite utilizatorilor să comute la o versiune a sistemului de operare având ca spectru de culori doar negru și gri. De asemenea se spune că tipul acesta de temă de culoare închisă nu va solicita atât de mult vederea utilizatorilor ca și în cazul temelor de culoare normale. Aceasta ar urma pașii unei versiuni a modului întunecat care a fost lansată anul trecut pentru Mac-uri, precum și alte aplicații populare, cum ar fi Twitter, care au o astfel de caracteristică deja de mai multe luni.

Conform bloomberg.com, compania va dezvălui actualizările sistemelor de operare care rulează pe iPhone, iPad, Mac, Apple Watch și Apple TV. Printre elementele de bază se numără actualizările aplicațiilor iPhone de bază, cum ar fi hărți, mementouri și mesaje, dar și noi aplicații pentru Apple Watch, care îl vor face mai independent de iPhone, precum și îmbunătățiri ale capacităților de urmărire a stării de sănătate ale dispozitivelor Apple.

Bloomberg a adăugat că detaliile în ce privește iOS 14, care urmează să fie lansat în 2020, sunt deja la stadiul de planificare, incluzând capacitatea de a susține viteze de rețea 5G.

De altfel printre aplicațiile care se vor bucura de actualizări se numără și Screen Time, dar și Apple Maps. În cazul Screen Time aceasta va aduce caracteristici noi ce va permite părinților să monitorizeze utilizarea dispozitivului care aparține copiilor lor. Pentru Apple Maps noile funcții vă vor ajuta să realizați grupuri de locații pe care le-ați vizitat frecvent și de asemenea puteți să atașați și o fotografie acestora.

Apple va actualiza mai multe aplicații pentru Mac, inclusiv va introduce o aplicație Podcast pentru MacOS, lansarea unei noi aplicații Apple Music pentru Mac, precum aplicațiile actualizate Screen Time, mesaje, scurtături și mementouri de la iOS 13 la Mac.

Un alt anunț important este acela că Apple va lansa o versiune a App Store pentru Apple Watch. În prezent, utilizatorii trebuie să descarce aplicațiile Watch pe iPhone, apoi să le transfere pe Apple Watch. Versiuni ale Voice Memos și Apple Books sunt așteptate să fie lansate pentru Apple Watch, permițând utilizatorilor să înregistreze notițe vocale și să asculte audiobook-uri direct “de la încheietura mâinii”, a remarcat Bloomberg.

La fel ca și în cazul WWDC din fiecare an, utilizatorii vor putea să testeze aceste noi caracteristici în versiunea beta după eveniment. Cu toate acestea, versiunile finale ale noului iOS, macOS și watchOS nu vor apărea integral până în septembrie, când Apple va lansa cea mai recentă gamă de iPhone-uri.

credit foto: Apple Developer