Așa cum știți deja zilele trecute a avut loc conferința anuală a companiei Acer, eveniment în cadrul căruia a fost lansată o gamă largă de produse noi, creative și în același timp puternice, printre care cel mai nou model de laptop dedicat pentru jocuri din gama Predator și o nouă familie de calculatoare numită ConceptD, destinată proiectelor complexe de creație .

În ce privește gama de produse dedicate pentru gaming, printre cele mai spectaculoase lansări din cadrul evenimentului din acest an se numără laptopul Predator Helios 700, care pe lângă faptul că a adus pentru prima dată în prim plan noile procesoare Intel® Core™ i9  din a 9-a generație, oferă un design inovativ, acesta putând fi considerat cel mai puternic laptop de gaming de pe piață la momentul actual.

Cea mai interesantă caracteristică a acestui laptop este tastatură “pull-out” (extensibilă), echipată cu mecanism de glisare, care va permite o configurare mai confortabilă și oferă sistemului de răcire mai mult spațiu pentru a împiedica supraîncălzirea laptopului. Acer o numește “tastatura HyperDrift” și nu este doar o schimbare de design: glisarea tastaturii expune ventilatoarele care se află dedesubt și care îmbunătățesc răcirea și performanțele laptopului.

Prin urmare Predator Helios 700 este prezentat ca fiind noul flagship al gamei Helios de la Acer, având în vedere că are în componență un procesor Intel Core i9 din a 9-a generație, plăci grafice NVIDIA GeForce RTX 2080 sau 2070. Laptopul poate fi configurat cu o memorie RAM de până la 64GB și de asemenea până la 1TB SSD sau 2TB HDD. Se spune că datorită tehnologiei Killer Doubleshot Pro, cu Killer Wi-Fi 6 AX 1650 și E3000 – oferind până la de patru ori mai multă capacitate de transfer decât rețelele wireless AC din generațiile anterioare.

Acest sistem permite jocurilor să ruleze fluid pe afișajul FHD IPS de 17″, cu o rată de refresh de 144Hz și timp de răspuns de 3ms cu tehnologie NVIDIA G-SYNC™.  La acestea se mai adaugă sistemul de răcire care deține două ventilatoare Acer AeroBlade 3D din generația a 4-a, cinci conducte de căldură din cupru, o cameră de vapori dar și tehnologia Acer CoolBoost. Așa cum am menționat anterior, prin glisarea tastaturii în față, două prize suplimentare de aer sunt descoperite, oferind componentelor puternice care generează o cantitate însemnată de căldură debit suplimentar de aer pentru răcire maximă.

Tastele sunt un tip nou de “taste MagForce” iluminate RGB, cu contacte liniare analogice, despre care Acer spune că sunt mai precise decât modelele tradiționale, acestea declanșand acționarea imediat după apăsarea inițială pentru a oferi jucătorilor mai mult control asupra mișcărilor din joc. Nu putem uita nici de butonul Turbo, care poate declanșa foarte rapid overclocking-ul, astfel încât să aveți parte de o experiență de gaming mult mai bună. Totodată tasta PredatorSense vă oferă acces atât la temperatura procesorului, cât și la temperatura plăcii grafice, control asupra ventilatorulu, a iluminării RGB, dar și multe alte caracteristici.

Împreună cu Helios 700, Acer a anunțat și anumite îmbunătățiri pentru modelul Helios 300, care va primi procesoare Intel Core din generația a 9-a, un display opțional de 144Hz și GPU RTX 2070 Max-Q. La fel ca și pentru modelul Helios 700, nu au fost încă anunțate niciun preț sau data de lansare.

credit foto: powerup-gaming.com, engadget.com