Primele informații cu privire la noua generație de console Xbox au fost dezvăluite în urmă cu puțin timp, în cadrul evenimentului E3 2019. De altfel zvonurile s-au axat pe faptul că Microsoft va lansa două noi console anul viitor, în 2020, care au la bază proiectarea echivalentă a lui Xbox One X și Xbox One S. Următoarea consolă Xbox high-end este denumită Project Scarlett.

Ba mai mult decât atât Microsoft a inclus și un CPU personalizat care este bazat pe arhitectura AMD Zen 2 și Radeon RDNA , iar pentru noua consolă promite că aceasta va fi de patru ori mai puternică decât Xbox One X. Tot pentru noua consolă Microsoft mai folosește și memorie RAM rapidă, GDDR6, despre care reprezentanții companiei afirmă că va oferi o rezoluție și un număr de FPS-uri (cadre pe secundă) “așa cum nu au mai fost văzute până acum”, potrivit The Verge. Prin urmare, noua consolă Project Scarlett va putea susține jocuri 8K, cu până la 120fps, cu tehnologia ray-tracing, dar și cu suport pentru refresh rate variabile.

Totodată Microsoft va folosi pentru Project Scarlett și un SSD. De altfel, potrivit The Verge, unul dintre purtătorii de cuvânt ai Xbox afirmă:

„Am creat o nouă generație de SSD-uri. Folosim SSD ca RAM virtual”.

Datorită acestui aspect performanța noii generații de console ar trebui să fie de 40 de ori mai mare decât actuala generație, ceea ce poate însemna că încărcarea jocurilor va fi mult mai rapidă.

O altă companie care promite lucruri asemănătoare este și Sony. Mai exact aceștia promit că noul PS5 va susține grafică 8K, audio 3D, stocare SSD, dar și compatibilitate cu titlurile PlayStation 4 deja existente.

Prin urmare noul PS5 va utiliza un procesor cu opt nuclee, bazat pe arhitectura Ryzen de a treia generație de la AMD și de asemenea va fi prevăzut cu GPU care suportă grafică ray-tracing. Totodată Sony a prezentat și varianta  cu grafică 4K, având suport pentru refresh rate de 120Hz.

O altă veste importantă este aceea că alături de noua consolă Xbox Project Scarlet de la Microsoft va fi lansat și Halo Infinite. Acesta de fapt reprezintă introducerea pentru noua generație de jocuri a consolei Microsoft. Compania nu a dezvăluit prea multe detalii despre designul noii console, iar în ce privește lansarea, acesta seamănă destul de mult cu cea pentru Project Scorpio, având în vedere ca aceasta din urmă a devenit Xbox One X. Așadar cel mai probabil vom afla mai multe detalii despre Project Scarlett la evenimentul E3 de anul viitor.

credit foto: Polygon