De curând Nvidia a lansat pe piață plăcile grafice pentru laptopuri GeForce GTX 1660 Ti și GeForce GTX 1650. Acestea sunt disponibile la producătorii de top, dintre care Acer, ASUS, Dell/Alienware, Gigabyte, HP, Lenovo și MSI, fiind anunțate deja 80 de modele de laptopuri echipate cu aceste plăci grafice.

Arhitectura revoluționară NVIDIA Turing a plăcilor grafice de la Nvidia se îndreaptă în cele din urmă și spre dispozitivele entry-level odată cu lansarea modelului GTX 1650, compania anunțând că este disponibil în momentul de față la un preț de doar 149 de dolari. În ciuda prețului caracteristic dispozitivelor entry-level, Nvidia se mândrește că GPU-ul bazat pe arhitectura Turing va oferi de 10x performanța grafică integrată, până la dublul performanței modelului GTX 950 și până la 1,7x performanța modelului GTX 1050 bazat pe Pascal.

Modelul GTX 1650 încorporează unul dintre noile GPU-uri Turing de la Nvidia, TU117, dar, fără îndoială, nu prezintă caracteristicile de top “ray tracing” sau DLSS-uri precum modelul RTX 2060. Cu toate acestea, oferă 896 nuclee CUDA și 4 GB memorie GDDR5 cu o magistrală de memorie de 128 biți, pentru o lățime de bandă de memorie combinată de 128 GB/sec. Viteza de procesare de bază și cea maximă suportată sunt de 1.485 și respectiv 1.665 MHz.

Nvidia a prezentat de asemenea o varianta Max-Q a plăcii grafice, odată cu lansarea modelului pentru laptop GTX 1660 Ti, care se presupune că va oferi până la 50% mai multă performanță de gaming decât modelul precedent, GTX 1060, și până la de patru ori performanța modelului GTX 960M.

În timp ce noile modele de procesoare grafice nu sunt prevăzute cu caracteristicile de top “ray-tracing” sau nuclee Tensor, acestea vor putea fi capabile să gestioneze până la 100 de cadre pe secundă pentru GTX 1660 Ti la 1080p în jocuri populare precum Fortnite, PUBG și Apex Legends, au afirmat reprezentanții Nvidia, conorm theinquirer.net, iar modelul GTX 1650 va oferi 60fps în aceleași condiții.

“Gamerii au la dispoziție o selecție impresionantă de laptop-uri rapide, eficiente și subțiri dintre care să aleagă – toate fiind propulsate de familia noastră Turing de procesoare grafice GeForce RTX și GTX.”

A afirmat Mark Aevermann, director of product management la NVIDIA, conform sursei citate.

“Acum este momentul perfect pentru a-ți achiziționa un nou laptop GeForce pentru jocuri, în special pentru zecile de milioane de gamers cu laptopuri mai vechi care ar dori să experimenteze cadre pe secundă incredibil de rapide în jocurile lor preferate. “

A mai adăugat acesta.