Compania Razer a anunțat că începând cu data de 24 aprilie vor fi disponibile noi îmbunătățiri aduse laptopurilor din gama Blade 15, atât pentru modelele Base cât și pentru cele Advanced. Laptopurile vor fi echipate cu procesoare Intel Core i7 din generația a 9-a cu 6 nuclee, ecran Full HD cu refresh rate de 240Hz sau cu ecrane tactile 4K OLED. Aceste noi ecrane care au fost prezentate prima dată în cadrul conferinței CES 2019 se alătură opțiunii LCD cu refresh rate de 144Hz deja disponibile.

Laptopurile Blade 15 Advanced sunt echipate în prezent cu noile procesoare Intel Core  i7-9750H tactat la 2.6GHz cu turbo boost de până la 4.5GHz. Ecranul cu 240Hz prezintă una dintre cele mai înalte refresh rate disponibile, oferind o mai bună experiență pentru jocuri. Are o rezoluție de 1080p, suprafață cu finisaj mat pentru a reduce efectul de oglindire și, de asemenea, suportă 100% din spectrul sRGB.

De asemenea opțiunea pentru display OLED 4K este disponibilă pentru laptopurile cu placa grafică Nvidia RTX 2080 și este un touchscreen cu un spectru extins de culoare, cu suport DCI-P3 complet. Are de asemenea un timp de răspuns de 1ms și prezintă certificarea HDR 400 True Black. Pentru a reduce stresul la care se expun ochii utilizatorilor, aceste ecrane au și o certificare TUV, care atestă nivelul redus de lumină albastră emisă.

Noile modele de baza Razer Blade 15 au fost echipate cu procesor Intel Core i7-9750H, placă grafică Nvidia GeForce RTX 2060 și display 1080p cu refresh rate de 144Hz, o îmbunătățire considerabilă față de cel cu 60Hz refresh rate disponibil anterior. De asemenea aceste îmbunătățiri au dus la creșterea prețului cu aproximativ 400 de dolari față de versiunea de anul trecut, prețul pentru Razer 15 Base Model ajungând la 2.000 de dolari.

În cazul noului Blade 15 Pro, acesta este considerat a fi cu până la 25% mai mic decât laptopurile concurente de 17″ de pe piață și are de asemenea sistemul de răcire cu cameră de vapori și design-ul cu mai multe ventilatoare care a debutat pe modelele Blade 15 de anul trecut. Are o ramă subțire, display mat 1080p cu refresh rate de 144 Hz și o cameră IR compatibilă cu Windows Hello, poziționată pe porțiunea superioară a ramei ecranului.

Noul Blade Pro este dotat cu același procesor Core i7-9750H precum și placă grafică Nvidia RTX ca și la celelalte modele din gama Blade 15, diferența fiind că acesta are o memorie de stocare de 512 GB în configurația de bază, dar și un slot suplimentar M.2 care poate susține ori SATA, ori NVMe și care pot fi utilizate pentru o extindere ulterioară.

Blade Pro mai include și două porturi USB 3.2 Gen 2 Type-C, dintre care unul este și port Thunderbolt 3, un port Ethernet de 2,5 Gbps și un cititor de carduri UHS-III SD. Compania a afirmat că noul Blade Pro va fi disponibil începând cu luna mai având un preț de pornire de aproximativ 2.500 de dolari.

credit foto: Razer