În urmă cu câteva zile, la un eveniment din Londra, Honor a dezvăluit cele mai noi smartphone-uri – Honor 20 și Honour 20 Pro. Ambele telefoane oferă un nou design uimitor, punând accent pe fotografie, toate la un preț competitiv. Din păcate Honor, subsidiara Huawei, și-a anunțat gama de produse pentru anul în curs, într-un moment delicat, la două zile după ce Google a anunțat retragerea licenței de Android a companiei Huawei, viitorul acestor dispozitive devenind nesigur. Deși Departamentul de Comerț al SUA a emis o licență temporară care să permită Huawei să trimită timp de trei luni actualizări de software la dispozitivele existente, dar chiar și așa, Intel, Qualcomm și alți furnizori au hotărât să rupă relațiile comerciale cu compania chineză, această decizie fiind cu efect imediat.

În prezent, viitorul Honor și Huawei cu sistem de operare Android este incert. Reprezentanții companiei Honor au declarat că aceste două dispozitive au fost deja certificate de Google și au sugerat că, în consecință, nu ar trebui să fie afectate de cele mai grave posibile schimbări care ar putea apare. Astfel ar trebui să aibă acces la Magazinul Google Play și la celelalte servicii ale Google, însă actualizările viitoare sunt mai puțin sigure. Aceste telefoane vor fi lansate prea târziu pentru a beneficia de cele trei luni de actualizări acordate de Departamentul de Comerț al SUA. Huawei a spus că dispozitivele existente vor continua să primească actualizări de securitate, însă nu este sigur dacă acestea vor primi și upgrade-uri la nivel de platformă, cum ar fi o actualizare la Android Q.

Noile dispozitive Honor au câteva lucruri în comun cu modelele recente de la Huawei la nivel de hardware şi software, având însă un design propriu precum şi destule elemente diferite, fiind la preţuri mai accesibile. Astfel, prețul pentru Honor 20 Pro va fi de aproximativ 600 de euro, iar pentru Honor 20 prețul este de circa 500 de euro în Europa. Ambele telefoane beneficiază de procesorul Kirin 980, sistem quad-camera, scanere de amprente montate pe lateral și un display de 6.26″ 2340 x 1080 LCD, având un orificiu în partea de sus a ecranului care găzduiește camera frontală.

Însă principala caracteristică a noilor telefoane Honor 20 și Honour 20 Pro o constituie ansamblul de camere foto care se află pe spatele smartphone-ului. Honor 20 Pro are un sistem quad-camera alcătuit din senzorul principal fiind de 48 de megapixeli Sony IMX586 f/1.4 cu stabilizare optică a imaginii, un senzor de 16 megapixeli f/2.2 super-wide angle la 117 grade, un senzor de 8 megapixeli f/2.4 cu zoom optic 3x și un senzor de 2MP f/2.4 pentru Macro. Ambele telefoane dispun de o camera de 32 de megapixeli f/2.0 pentru selfie.

Honor 20 Pro va fi disponibil cu 8 GB de memorie LPDDR4X RAM și 256 GB capacitatea de stocare UFS 2.1, în timp ce Honor 20 are 6 GB de memorie RAM și 128 GB spațiu de stocare. Aceastea utilizează software-ul EROFS cu ajutorul căruia crește viteza de citire cu 20% și reduce dimensiunea sistemului ROM cu 14%.

Bateria pentru Honor 20 Pro este de 4.000 mAh, iar pentru Honor 20, bateria este de 3.750 mAh și bineînțeles ambele telefoane suportă încărcare rapidă SuperCharge de 22.5W prin intermediul portului USB-C. Versiunea Pro are o nouă tehnologie de răcire Graphene cu o creștere a eficienței de disipare a căldurii cu 27%. Există, de asemenea, GPU Turbo 3.0 pentru jocurile de 60fps pe ambele dispozitive.

Cele două telefoane nu au o mufă audio, dar vin cu o caracteristică de sunet surround 9.1, despre care se spune că funcționează cu majoritatea tipurilor de căști. Ambele telefoane sunt livrate cu o nouă versiune de Magic UI îmbunătățită, cu răspuns tactil cu 43% mai rapid și îmbunătățirea operării UI cu 57%.

Reprezentanții companiei Honor afirmă că atât Honor 20, cât și Honor 20 Pro vor fi disponibile “în curând”, iar Honor 20 Pro va fi lansat în iunie/iulie. Honor și încă nu anunță în mod oficial care țări vor lansa cele două telefoane, deși oferind prețurile anunțate, este posibil să vedem o lansare în Europa.

credit foto/video: hihonor.com