La doar o luna de la lansare se pare că unele dintre noile dispozitive din gama Samsung Galaxy Fold au deja probleme. Mulți utilizatori au raportat faptul că telefonele au încetat să mai funcționeze după doar o zi, această problema fiind legată de plierea ecranului. Cu siguranță cei mai mulți dintre utilizatori sunt foarte nemulțumiți, având în vedere că acest smartphone are și un preț destul de piperat, prețul fiind de aproximativ 2.000 de dolari.

Jurnaliștii care au primit telefoanele pentru a le examina înainte de lansarea publică spun că ecranul Galaxy Fold a început să clipească și să se transforme în negru înainte de a se opri complet din funcționare. Câțiva jurnaliști, citați de publicația dailymail.co.uk, spun că au îndepărtat un strat subțire de protecție de pe ecrane pe care aceștia credeau că trebuia să fie scos, dar din potrivă acest strat trebuia să rămână pe suprafața ecranului.

Desmond Smith, Senior Product Manager al companiei T-Mobile a postat o fotografie și totodată un avertisment pentru utilizatori, care se regăsește și în instrucțiunile de folosire a dispozitivelor, să nu dezlipească stratul de protecție al ecranului Galaxy Fold:

„Ecranul principal include un strat de protecție special. Îndepărtarea stratului protector sau folosirea oricăror adezivi pe ecranul principal, cum ar fi protectorii de ecran sau autocolante, pot provoca deteriorări”.

Cu toate acestea, Dieter Bohn, editorul executiv al site-ului de știri din domeniul tehnologiei The Verge, spune că deși a lăsat stratul respectiv pe ecranul telefonului, dispozitivul tot a avut probleme. Dispozitivul părea să aibă o balama defectă, determinând ecranul să devină “distorsionat” cu o ușoară umflătură care putea fi simțită atunci când trecea cu degetul peste ecran.

De asemenea mai mulți jurnaliști care au testat dispozitivele Galaxy Fold au raportat aceeași problemă, spunând că stratul protector nu are nici o legătură cu faptul că smartphone-ul se poate strica doar după o zi de funcționare, astfel că în momentul de față se pune întrebarea dacă Galaxy Fold poate rezista sau nu la utilizarea normală.

Înainte de lansarea dispozitivelor, reprezentanții Samsung au declarat că mecanismul de pliere al telefonului a fost testat de mai bine de 200.000 de ori, susținând că a trecut pragul de durabilitate.

Telefoanele pliabile din gama Samsung Galaxy Fold vor fi puse în vânzare începând cu 26 aprilie în S.U.A. la prețul de 1.980 de dolari, făcându-l unul dintre cele mai scumpe telefoane – mai ales dacă nu este la fel de durabil așa cum a promis compania producătoare.

Compania s-a mai confruntat înainte cu probleme în ce privește dispozitivele Galaxy Note 7, confruntându-se cu o rechemare masivă a acestora în service după ce bateriile dispozitivelor s-au supraîncălzit și au explodat.

Râmăne de văzut cum va gestiona compania această problemă a dispozitivelor Galaxy Fold și care este de fapt cauza acesteia.

credit foto:  dailymail.co.uk, Gadgetbyte Nepal