Xerox se pregăteşte să facă o ofertă de achiziţie pentru gigantul american Hewlett-Packard (HP), potrivit Wall Street Journal, anunţă zf.ro. Consiliul de administraţie al companiei a discutat marţi posibilitatea lansării ofertei, în condiţiile în care Xerox ar avea o linie de finanţare de la o bancă importantă, conform unei surse citate de WSJ.

Xerox are o capitalizare de piaţă de 8,05 miliarde de dolari, mai puţin de o treime din valoarea HP, de 27,27 miliarde de dolari.

Posibila tranzacţie vine într-o perioadă când ambele companii se uită la măsuri de reducere de costuri, iar o potenţială achiziţie ar duce la economii de peste 2 miliarde de dolari. La finalul lunii trecute, HP a anunţat că va disponibiliza până la 9.000 de persoane până la finalul anului fiscal 2022, ca parte dintr-un plan mai amplu de restructurare. HP are în total 55.000 de angajaţi la nivel mondial.

De asemenea, Xerox a anunţat marţi că va vinde cu 2,3 miliarde de dolari 25% din participaţia în Fuji Xerox, joint-venture-ul creat între Fujifilm şi Xerox.

HP Inc. România, subsidiara locală a companiei americane cu acelaşi nume, unul dintre cei mai mari producători de computere, imprimante şi furnizori servicii de IT din lume, şi-a mărit echipa cu 30% în ultimii trei ani, ajungând la peste 1.300 de angajaţi în prezent, mai precizează sursa citată.

credit foto: Scrabbl