Dezvoltatorii din cadrul companiei Mozilla au analizat browserul Firefox pentru a identifica metodele prin care acesta ar putea fi îmbunătățit în vederea încărcarii mai repide a paginilor web. Astfel prin intermediul ultimei actualizări a browserului, paginile web ca de exemplu Instagram, Amazon, dar și Google, se pot încărca cu între 40 și 80% mai repede decât anterior.

Ba mai mult decât atât se specifică faptul că tab-urile neutilizate din browserul Firefox vor fi dezactivate în cazul în care memoria RAM a dispozitivului utilizat este de doar 400 MB sau mai puțin. Aceste file vor fi suspendate până în momentul în care veți accesa din nou respectivele pagini web, astfel îmbunătățind performanțele modului de operare cu mai multe pagini de internet active în același timp pentru dispozitivele care au memoria RAM limitată.

Firefox va deveni mult mai rapid și la pornirea browserului pentru cei care au instalat add-on-uri.

“Am făcut acest lucru astfel încât browserul să poată ocoli o multitudine de procese inutile în timpul lansărilor ulterioare”

A explicat Marissa Wood, vicepreședinte a departamentului de management al produselor Firefox, potrivit The Verge. Astfel, modificările efectuate vor ajuta browserul Firefox să aibă un avantaj în competiția cu Google Chrome.

Un al doilea aspect important legat de cea mai nouă actualizare a browserului Firefox este cel legat de protecția și securizarea datelor. Va fi posibilă blocarea scripturilor de mining care încearcă să utilizeze procesorul pentru a genera criptomonede. De asemenea, amprentele digitale pot fi blocate pentru a împiedica anunțurile publicitare să vă urmărească online.

Toate aceste îmbunătățiri ale performanțelor, ale setărilor de confidențialitate și multe altele sunt disponibile în versiunea Firefox 67.

credit foto: knowyourmeme.com