În cadrul unui eveniment care a avut loc zilele trecute în Brazilia, subsidiara Lenovo a anunțat în mod oficial lansarea Motorola One Vision, cel mai nou dispozitiv din gama Motorola One. Acesta vine cu o abordare nouă din partea companiei americane, fiind echipat cu tehnologie de ultima generație, un format de ecran neobişnuit, având un preţ competitiv faţă de dispozitivele concurente din aceeaşi categorie.

Cea mai interesantă caracteristică a dispozitivului Motorola One Vision este ecranul acestuia. Dispune de un ecran de 6.3″ FHD+ (1080 x 2520) cu aspect ratio de 21:9, ceea ce înseamnă că este destul de înalt. Motorola a denumit acest format de ecran “CinemaVision” (similar cu ecranul dispozitivelor Sony CinemaVision) și spre deosebire de ecranul Sony, acesta este perforat în colţul din stânga sus. Ecranul “CinemaVision” este recomandat pentru redarea de filme în format cinematic.

O altă caracteristică importantă a acestui telefon este camera foto duală, senzorul principal fiind de 48 de megapixeli. Acesta realizează cadre de 12 megapixeli prin metoda sa “QuadPixel” de combinare a patru pixeli într-un pixel mai mare de 1,6 μm. Motorola susține că acest lucru are drept rezultat fotografii cu un zgomot de imagine redus. Camera secundară de 5 megapixeli este folosită exclusiv pentru calcularea adâncimii în modul portret.

Camera principală prezintă stabilizare optică pentru imagine, dar și un mod dedicat pentru Noapte. Software-ul camerei foto Motorola are câteva trucuri AI, și anume un mod de iluminare portret care utilizează învățarea mecanică pentru a aplica efecte, o opțiune de a realiza în mod automat o fotografie atunci când cineva zâmbește și un “mod de compoziție inteligentă”. În cazul camerei frontale, aceasta are un sensor de 25 de megapixeli care de asemenea beneficiază de tehnologia QuadPixel, livrând cadre de 6 megapixeli.

Motorola One Vision beneficiază de un processor Samsung Exynos 9609, 4 GB de memorie RAM și 128 GB spaţiu de stocare intern și suport pentru extinderea spațiului de stocare cu până la 512 GB folosind slot-ul SIM2. Bateria are o capacitate de 3500 mAh și suportă încărcarea TurboPower.

Deblocarea dispozitivului se poate realiza și prin recunoaşterea facială folosind camera frontală sau folosind un scanner de amprentă montat pe spatele telefonului. Dispozitivul beneficiază de un port de tip USB-C, dar și de o mufă audio de 3,5 mm.

Motorola One Vision rulează Android 9 Pie în cadrul programului Android One. Motorola spune că telefonul se va actualiza la Android Q și Android R și va primi actualizări de securitate timp de 3 ani de la lansarea sa în această lună. De asemenea Motorola integrează și câteva elemente proprii: funcţiile Moto Actions, care oferă control prin gesturi şi o nouă metodă de navigaţie prin meniuri, integrarea codecului Dobly Audio precum şi aplicațiile AI ale camerei foto.

Motorola One Vision va fi disponibil la mijlocul lunii mai în Europa cu un preț de aproximativ 300 euro.

credit foto: blog.motorola.com, ZDNet