În cadrul evenimentului E3 din acest an, compania Microsoft a dezvăluit mai multe detalii despre cum va funcționa proiectul xCloud, noul serviciu de streaming pentru consolele Xbox. De altfel, potrivit The Verge, vicepreședintele executiv al diviziei Gaming de la Microsoft, Phil Spencer afirmă:

„Acum două luni am conectat toți dezvoltatorii Xbox la Project xCloud.”

Noul serviciu de streaming al consolei va “transforma Xbox One într-un server xCloud personal, în mod gratuit”. Potrivit companiei, utilizatorii vor putea face streaming la toată librăria de jocuri Xbox One, inclusiv celor din Xbox Game Pass, către diverse dispozitive.

Potrivit aceleași surse, Spencer mai adaugă:

„În cadrul echipei Xbox, fiecare decizie este ghidată de convingerea că jocurile trebuie să fie accesibile pentru toată lumea. Din acest motiv îmbunătățim hardware-ul și serviciile și de aceea unim comunitățile prin intermediul platformei cross-play”.

Prin urmare, acest nou serviciu de streaming pare mai degrabă a fi o dezvoltare a modalității prin care Microsoft transmite jocuri Xbox în cadrul unei rețele locale, astfel va putea face streaming jocurilor de pe consola pe orice alt dispozitiv. De asemenea, compania Microsoft a testat serviciul xCloud cu controlere wireless Xbox conectate la console, dispozitive mobile și, de asemenea, la PC-uri.

Deși proiectul xCloud a beneficiat de o scurtă prezentare pe scena evenimentului E3, compania Microsoft încă nu a furnizat date suplimentare în ce privește data de lansare sau prețul acestui serviciu. Așadar, serviciul xCloud va rula în paralel cu serviciul Sony PlayStation Now, dar și cu serviciul de streaming în Cloud de la Google, Stadia.

credit foto: Xbox Wire