Microsoft organizează un eveniment special pentru hardware-ul Surface în New York. Evenimentul, care va avea loc pe 2 octombrie, ar putea servi ca primă dezvăluire a dispozitivului Microsoft Surface cu ecran dual, potrivit The Verge. Microsoft lucrează de mai bine de doi ani la un nou dispozitiv cu ecran dual, cu numele de cod „Centaurus”, fiind proiectat să fie primul dispozitiv dintr-o nouă serie de hibride tabletă/laptop dual-screen pe care așteptăm să le vedem pe tot parcursul anului 2020.

Microsoft a arătat acest nou dispozitiv în timpul unei ședințe interne la începutul acestui an, semnalând că lucrările la respectivul prototip au progresat până la punctul de apropiere a lansării. Cu toate acestea, nu este sigur că Microsoft va prezenta acest nou hardware în octombrie sau chiar îl va lansa. CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, a anulat celebrul Surface Mini cu doar câteva săptămâni înainte de prezentarea sa programată. Dacă Microsoft intenționează să prezinte acest dispozitiv Surface cu ecran dual, atunci acesta nu va fi gata de livrare imediat. Surse familiare cu planurile companiei au afirmat către reporterii The Verge că Microsoft vizează în prezent o dată de lansare în 2020 pentru dispozitivul său Surface dual-screen.

Alături de Centaurus, Microsoft va introduce noi caracteristici pentru celelalte dispozitive Surface. Surface Book ar putea primi o mult așteptată actualizare, iar hardware-ul Surface Laptop și Surface Pro Microsoft ar putea beneficia în sfârșit de adăugarea porturilor USB-C în acest an. Chiar și tableta Surface Go de la Microsoft a fost lansată de mai mult de un an și poate beneficia de asemenea de o actualizare minoră.

credit foto: The Verge