Cardurile MicroSD sunt pe cale să ajungă cele mai rapide, datorită noului format microSD Express, care a fost prezentat de către „SD Association” în cadrul evenimentului MWC 2019, de la Barcelona. De asemenea, cardul de memorie va permite viitoarelor dispozitive mobile să consume și să creeze conținut la viteze mari, totodată acest lucru fiind realizat cu mai puțină energie.

Noile carduri de memorie se vor baza pe interfețele „PCle” și „NVMe” mult mai rapide utilizate și de SSD-urile moderne pentru a putea atinge viteze de până la 985 megabytes pe secundă. Cardurile vor fi disponibile intr-o gamă variată în funcție de capacitatea de stocare, inclusiv microSDHC Express, microSDXC Express și microSDUC Express. De asemenea trebuie să mai spunem că toate cardurile micro SD Express vor avea  în continuare și acea caracteristica legată de compatibilitate cu back-up microSD pentru dispozitive mai vechi, deși viteza de scriere/citire va fi ceva mai mică.

Vitezele de citire și scriere au continuat să fie acel factor important care în trecut a restricționat memoria extensibilă. Cu toate acestea, cu noul format microSD Express, vitezele pentru transferul de date se vor realiza aproape la fel de repede ca și în cazul memoriei încorporate.

Cum poate fi de folos noul microSD Express?

Deoarece camerele beneficiază de o înregistrare video mai mare și mai bună și înregistrări video în format HD, unele dintre ele au nevoie de viteze de scriere pe care generațiile actuale de carduri SD nu le pot oferi. În cazul acesta și cardurile de memorie au nevoie de schimbări care să țină pasul cu ceea ce se întâmplă în ramura terminalelor mobile.

Noul card microSD 1TB SanDisk de la „Western Digital” a anunțat, de asemenea, în cadrul evenimentului că este unul dintre cele mai rapide carduri de memorie din lume, care are un spatiu de stocare de 1TB. Ceea ce-l definește pe acesta este faptul că poate citi datele la o viteza de 160MB pe secundă, iar pentru scrierea acestora viteza este de 90MB pe secundă. Conform informațiilor aduse în cadrul MWC 2019, MicroSD Express ar trebui să fie superior cardurilor cu o capacitate mai mică, iar un exemplu sunt cele de 128 GB Prime de la „Delkin Devices”, care au o viteză maximă de citire de 300MB/s.

Și pentru că nu s-a precizat nici o dată de lansare pe piață a acestor carduri de memorie, pentru a fi achiziționate de consumatori, s-ar putea să mai avem ceva timp de așteptat. Cu toate astea un singur lucru este cert și anume că vom putea avea un transfer de date (atât pentru scriere, cât și pentru citire) mult mai performant decât cel de până acum.

credit foto: androidheadlines.com