În această vară mașinile Google Street View vor străbate din nou România pentru a actualiza imaginile din țara noastră care sunt disponibile pe Google Maps Street View. Această operațiune va demara încă de la începutul lunii iunie și se va concentra pe cele mai importante orașe din România, cât și în spațiile adiacente ale acestora, potrivit adevărul.ro. De altfel mașinile Google vor fi prezente în București și Ilfov, Brașov și Valea Prahovei, Constanța și litoralul Mării Negre și până la Iași, Piatra Neamț, Cluj, Târgu Jiu, Timișoara și Arad.

De această dată mașinile Google Street View vor utiliza cea mai recentă versiune a camerei pentru a putea prelua imagini la 360 de grade. De asemenea noua tehnologie de fotografiere va putea permite realizarea imaginilor de calitate și în același timp precise. Dar aceasta nu este singura schimbare în ce privește mașinile Google. Designul exterior a fost modificat pentru a reflecta câteva dintre frumuseţile naturale ale lumii care se pot vedea pe Street View, precum Marele Canion, Mont Blanc şi Marea Barieră de Corali.

Cinci astfel de mașini se vor afla în România începând din această vară. Veți putea afla mai multe informații despre unde se află maşinile Street View în orice moment şi ce zone din România vor acoperi accesând acest link.

Alături de mașini, echipele vor avea la dispoziţie pentru preluarea de imagini şi dispozitivul trekker. Acesta este un rucsac pe care este montat cel mai nou model de cameră Steet View pentru preluarea de imagini 360°. Trekker-ul este dus în spate de un operator, iar camera fotografiază automat în timp ce acesta merge.

Prin intermediul acestui dispozitiv se pot fotografia trotuarele, zonele pietonale, parcurile, dar și obiective publice unde mașinile nu au acces. Potrivit sursei citate, dispozitivul trakker va fi folosit în 31 de orașe din România: Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Constanţa, Galaţi, Braşov, Ploieşti, Brăila, Oradea, Bacău, Arad, Piteşti, Sibiu, Târgu-Mureş, Baia Mare, Buzău, Botoşani, Satu Mare, Râmnicu Vâlcea, Suceava, Piatra Neamţ, Drobeta-Turnu Severin, Târgu Jiu, Tulcea, Târgovişte, Bistriţa, Reşiţa, Slatina, Focşani.

Până în prezent, trekker-ul a „călătorit” în numeroase zone de pe glob pentru a fotografia obiective turistice sau situri aflate în patrimoniul universal, inclusiv Delta Dunării.

Google Street View oferit de Google Maps este un serviciu on-line de vizualizare (360°) din numeroase locuri ale lumii, cum ar fi şosele, oraşe, monumente istorice, repere culturale sau natura sălbatică. Din decembrie 2010 serviciul acoperă și teritoriul României, la momentul respectiv fiind acoperite 8 orașe și câteva drumuri naționale. Începând din aprilie 2013, serviciul Street View a fost extins pe aproape tot teritoriul țării acoperind zone urbane și rurale.

credit foto: Pagina de media