În cadrul evenimentului Mobile World Congress (MWC) 2019, compania LG a anunțat noile terminale mobile LG G8 ThinQ, G8s ThinQ și LG V50. Dintre aceste dispozitive, doar smartphone-ul G8s ThinQ nu a fost prezentat în cadrul expoziției de tehnologie. Iar la sfârșitul lunii iunie a acestui an, LG G8s ThinQ a fost lansat oficial în Taiwan, iar în viitorul apropiat va fi disponibil în magazinele din întreaga lume.

De asemenea este cunoscut faptul că LG G8s ThinQ este practic o versiune inferioară a telefonului LG G8 ThinQ. Display-ul de 6,1″ al lui LG G8 ThinQ suportă rezoluția Quad HD+, în timp ce ecranul de 6,21″ al disozitivului G8s ThinQ suportă rezoluție full HD+ de 1080 x 2248 pixeli. În afară de acest lucru, display-ul dispozitivului G8s ThinQ prezintă o crestătura (notch) mai mare decât la G8 ThinQ.

Totodată G8s ThinQ deține un chipset Snapdragon 855, la care se mai adaugă 6 GB de memorie RAM. De asemenea, bateria este de 3.550 mAh care poate suporta încărcarea rapidă de 18 W.

În cazul bateriei pentru G8, aceasta este mai mică cu aproximativ 50 mAh. De altfel noul LG G8s ThinQ are o memorie internă de 128 GB și de altfel există suport și pentru stocarea extensibilă prin card microSD. Sistemul de operare este Android 9 Pie OS împreună cu LG UX skin.

Față de LG G8 ThinQ, G8s ThinQ este ușor diferit în ce privește sistemul triple camera. Acesta include un senzor principal de 12 megapixeli, un obiectiv ultra-wide de 13 megapixeli, dar și o lentilă cu zoom 2x de 12 megapixeli.

Pe partea din față a smartphone-ului se găsește o cameră selfie de 8 megapixeli, care are un senzor TOF 3D și care permite suport pentru funcțiile Hand ID și face unlock. În același timp, LG G8 ThinQ prezintă același tip de camera pentru selfie, însă modulul triple camera montat pe spatele dispozitivului are camera principală de 12 megapixeli, obiectiv ultra-wide de 16 megapixeli, dar și o lentilă cu zoom 2x de 12 megapixeli.

La toate acestea se mai adaugă un scaner de amprente, care este disponibil pe partea din spate a telefonului. De altfel, LG G8s ThinQ va putea fi disponibil în trei variante de culoare: Mirror Black, Mirror Teal și Mirror White. De asemenea compania sud-coreeană nu a confirmat prețul smartphone-ului LG G8s ThinQ. Totodată acesta va fi disponibil pe piețele din Europa, Asia, America Latină, Orientul Mijlociu, dar și alte regiuni în viitorul apropiat.

credit foto: lgnewsroom.com