A fost raportat faptul că Instagram dezvoltă o nouă aplicație numită „Threads”, menită să încurajeze sharing-ul cu prietenii apropiați. Potrivit unui raport întocmit de Casey Newton de la The Verge, Threads este concepută ca o aplicație conexă pentru Instagram și va permite utilizatorilor să partajeze automat locația, viteza și durata de viață a bateriei, precum și conținut video, text și fotografii. The Verge raportează că aplicația este testată intern de Facebook.

În timp ce Instagram oferă deja mesagerie directă în aplicația sa, The Verge sugerează că cea mai nouă idee poate fi un efort concertat pentru a ajuta la revendicarea teritoriului de la aplicația rivală de mesagerie foto și video, Snapchat.

Instagram, care se mândrește cu mult mai mulți utilizatori decât Snapchat, a avut o perioadă mai grea în ceea ce privește implicarea utilizatorilor săi. Snapchat tinde să-și păstreze clienții în aplicație mai mult timp, în special utilizatorii mai tineri.

Principalele caracteristici ale aplicației Threads vor imita, aparent, unele dintre cele mai populare funcții întâlnite în prezent în Snapchat, inclusiv locația și distribuirea duratei de viață a bateriei. Atât Instagram, cât și compania sa mamă, Facebook, au adoptat anterior funcții populare de la Snapchat, inclusiv funcția sa „stories” care permite utilizatorilor să posteze conținut mai efemer, bazat pe timp.

Conform capturilor de ecran furnizate de The Verge, Threads va actualiza automat utilizatorii din categoria „prieteni apropiați” a aplicației atunci când sunt „în mișcare” folosind servicii de locație. Actualizările nu sunt încă în timp real conform surselor din The Verge, deci nu vor oferi o expunere pas cu pas, deși pot fi actualizate manual. În iterația sa actuală, Threads arată în mod substanțial similar cu funcția Instagram existentă cu prietenii aflați într-un feed central care afișează, de asemenea, dacă sunt activi sau nu folosind un punct verde.

În timp ce aplicația este în curs de dezvoltare, nu este clar dacă Instagram va lansa vreodată Threads sau dacă își va pierde în cele din urmă interesul față de aceasta, similar cu alte proiecte de mesagerie directă ale companiei.

O aplicație autonomă de mesagerie similară, care a fost în curs de dezvoltare din 2017, a fost recent abandonată de companie după ce testele preliminare au indicat că utilizatorii au respins ideea de a comuta între două aplicații pentru a comunica.

În favoarea Threads, CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a spus că mesageria privată – inclusiv aplicația binecunoscută a companiei, WhatsApp – pare a fi viitorul.

credit foto: Firstpost, The Verge