Microsoft relansează competiția cu cel mai mare rival al sau, Apple, odată cu cea mai recentă lansare tehnologică, dezvăluită în cadrul evenimentului său anual hardware din New York. Publicul a asistat la prezentarea dispozitivului Surface Laptop 3 care are un trackpad mai mare cu 20% pentru o mișcare mai precisă a cursorului, un hard disk detașabil pentru a facilita upgrade-urile realizate de către utilizatori și un port de încărcare rapidă care va oferi o încărcare de 80% în mai puțîn de o oră.

Au fost, de asemenea, prezentate noi căști futuriste, echipate cu senzori tactili, precum și o tabletă cu ecran dual, despre care se spune că este „următoarea categorie” în domeniul tehnologiei.

Surface Laptop  3

Microsoft a prezentat noua generație de dispozitive Surface Laptop 3, care este cea mai recentă actualizare a gamei sale de laptopuri cu ecran tactil, care au fost introduse pentru prima dată în anul 2017. Laptopul de ultimă generație are o serie de funcții noi, inclusiv USB-C, un trackpad cu 20% mai mare pentru o mișcare mai precisă a cursorului, un hard disk detașabil pentru a facilita upgrade-urile realizate de către utilizatori și un port de încărcare rapidă care va oferi o încărcare de 80% în mai puțin de o oră.

Și pentru prima dată, Microsoft va oferi o versiune mai mare de 15″, alături de versiunea tradițională de 13,5″.

Versiunea de 13,5″ a laptopului va fi echipată cu procesorul Intel quad-core din generația a 10-a „Ice Lake”, despre care Microsoft susține că este de trei ori mai rapid decât un MacBook Air. Versiunea de 15″ va folosi un procesor personalizat de la AMD Ryzen pe care Microsoft îl descrie ca fiind „cel mai puternic procesor mobil pe care AMD l-a creat vreodată, fără excepție”.

Surface Laptop 3 vine cu un nou finisaj prelucrat din aluminiu și o caracteristică „Instant On” care va face dispozitivul utilizabil imediat ce este deschis.

„În ce privește un produs de genul acesta contează detaliile pe care nu le puteți vedea, este senzația pe care o obțineți atunci când utilizați acest produs”, a declarat Panos Panay, Microsoft Product Chief, potrivit Daily Mail.

De asemenea, compania afirmă că laptopul nu are găuri pentru difuzoare sau protecții din cauciuc inestetice în jurul ecranului modelului metalic, deoarece își propune să creeze un „design meticulos”. Pe lângă un design elegant, Surface Laptop 3 este mult mai ușor de manevrat, deoarece a fost redus la 1,3 mm în comparație cu predecesorul său, Surface Laptop 2, care este de 1,5 mm.

Cu toate acestea, cea mai recentă versiune beneficiază de un trackpad cu 20% mai mare, având drivere Windows Precision, iar Microsoft susține că tastele sunt proiectate pentru a fi extrem de silențioase.

Compania le promite utilizatorilor o „durată de viață a bateriei pe parcursul întregii zile”, care poate fi încărcată la 80% din capacitate în mai puțin de o oră.

Surface Laptop 3 va fi disponibil pe 22 octombrie. Modelul de 13,5″ va costa 999 de dolari, iar modelul de 15″ va avea un preț de pornire de 1.199 de dolari.

Surface Earbuds

Nu numai că Surface Laptop 3 este un concurent al dispozitivelor Apple, dar compania susține că la fel sunt și noile sale căști, Earbuds Surface. Dispozitivele futuriste se aseamănă cu o pereche de căști tradiționale la interior, dar marginea exterioară se prezintă sub forma unui disc alb plat, echipat cu senzori tactili. Utilizatorii pot atinge și glisa pe suprafața exterioară a căștilor pentru a controla volumul, porni și opri redarea și pentru a naviga prin diferite programe de pe un computer sau o tabletă.

De asemenea, sunt proiectate pentru a anula zgomotul exterior (tehnologia noise-cancelling) sunt prevăzute cu două microfoane încorporate pentru o mai bună claritate a apelurilor. Deși par semnificativ mai mari decât alte căști, Microsoft spune că au fost concepute cu atenție pentru „confortul pe durata întregii zile”. Durata de viață a bateriei căștilor wireless va fi de 24 de ore, acestea fiind livrate cu o cutie de încărcare.

Microsoft nu a specificat data lansării, dar promite că noua pereche de căști va fi pusă în vânzare anul acesta. Surface Earbuds vor fi comercializate la prețul de 249 de dolari.

Surface Neo

În ultimii 10 ani au existat zvonuri potrivit cărora Microsoft dezvoltă un dispozitiv cu ecran dual, iar cu ocazia evenimentului de prezentare al companiei aceste zvonuri au fost confirmate. Deși se află încă în stadiul de prototip, se spune că dispozitivul Surface Neo este unic. Acesta are două ecrane conectate cu o balama de 360 de grade pentru deschiderea și închiderea perfectă a dispozitivului. Și chiar dacă tableta este prevăzută cu două ecrane separate, Microsoft a proiectat-o pentru a permite utilizatorilor să extindă un singur ecran pentru o vizualizare optimă.

Surface Neo este echipat cu un stilou care se atașează și se încarcă magnetic pe partea din spate a dispozitivului și o tastatură atașată magnetic, care se pliază pe un ecran creând un dispozitiv asemănător unui laptop.

Fiecare ecran are diagonala de 9″ și fiecare latură are o grosime de 5,6 mm, fiind „cel mai subțire ecran LCD creat vreodată”. Conceput cu Gorilla Glass și cântărind doar 655 de grame, Panos Panay a spus că este „un produs nou, care cred că reprezintă următoarea categorie”. Surface Neo va fi lansat spre sfârșitul anului 2019.