Huawei își dorește să-și completeze gama de produse hi-tech și astfel să se claseze pe locurile fruntașe pentru produsele pe care le oferă și asta nu numai pentru telefoanele performante cu care ne-a obișnuit. Potrivit asia.nikkei.com, gigantul asiatic va lansa un televizor cu un chipset 5G și specificații de clasă premium, inclusiv un ecran 8K și diverse caracteristici inteligente.

Prin intermediul unui astfel de televizor, utilizatorii ar putea descărca clipuri video de 360 ​​de grade, conținut VR și alte tipuri de conținut video într-un timp scurt și nu vor avea nici măcar nevoie de o conexiune locală, nici de servicii de televiziune prin cablu sau prin satelit, pentru a găsi o cantitate mare de conținut la o calitate excepțională. Datorită conectivității 5G, televizorul Huawei se va comporta, de asemenea, ca un hub pentru aparatele electrocasnice inteligente.

Huawei este cel mai mare producător de echipamente de telecomunicații din lume și, în primul trimestru al acestui an, a depășit Apple pentru a deveni cel de-al doilea mare producător de smartphone-uri, conform numărului de livrări, aflându-se cu puțin în urma celor de la Samsung. Compania și-a exprimat hotărârea de a rămâne în continuare în top în epoca 5G. Pe lângă stațiile de bază 5G, Huawei a lansat deja un smartphone pliabil 5G și mai multe modele de router 5G, care vor fi disponibile în cursul acestui an.

Samsung este în prezent cel mai mare producător de televizoare din lume și tocmai a început să livreze propriul TV 8K fără capacitate 5G, începând cu 4.999 de dolari în primăvara acestui an. Un televizor 5G reprezintă cu siguranță un pas înainte având în vedere competiția existentă între Huawei și Samsung, acesta fiind și principalul său concurent pe piața smartphone-urilor.

Mulți producători de televizoare și aparate de fotografiat intenționează să introducă produse 8K până în 2020, deoarece postul japonez NHK este pregătit să difuzeze Jocurile Olimpice de la Tokio 2020 în format ultrahigh-definition. Samsung, LG Electronics, Sharp, TCL din China și Hisense au lansat propriile modele de televizoare 8K în cadrul Consumer Electronics Show la începutul acestui an.

Compania de cercetare IHS Markit prognozează că livrările de televizoare 8K vor crește de la mai puțin de 20.000 de produse anul trecut la 430.000 în acest an și la 2 milioane anul viitor. Huawei nu este un nou venit în rândul producătorilor de televizoare. Compania chineză HiSilicon Technologies este cel de-al doilea furnizor de chipset-uri din lume după MediaTek din Taiwan și care de asemenea furnizează diferite branduri locale precum Hisense, Skyworth și Changhong, precum și Sharp.

Pe lângă faptul că încearcă să lanseze primul TV 5G, Huawei încearcă, de asemenea, să cucerească piața PC-urilor. Intenția companiei este aceea de a ajunge între primii cinci producători de PC-uri până în anul 2021, cu atât mai mult că aceștia preconizează că în acest an vânzarile de produse ale companiei vor crește de până la trei ori mai mult decât până acum. Potrivit informațiilor se spune că Huawei își dezvoltă propriile CPU-uri pentru laptopuri, la fel ca și în cazul smartphone-urilor prin intermediul afacerii sale HiSilicon.

Huawei este în prezent cel de-al doilea producător de telefoane mobile din lume și a intrat pe piața PC-urilor în 2017 cu seria MateBook. Ceea ce este de remarcat este faptul că în anul 2018 compania Huawei a livrat mai mult de un milion de PC-uri.

credit foto: asia.nikkei.com