Homtom este unul dintre producătorii chinezi ce deseori aduce pe piață smartphone-uri care încorporează cele mai noi tendințe în materie de design în dispozitive cu caracteristici modeste la prețuri avantajoase, pe care și le poate permite oricine. În prezent, noul smartphone pe care aceștia îl aduc pe piață este Homtom HT16s. Acest smartphone are un display cu o dimensiune de 5″ cu o rezoluție de 1280 x 720px și este prevăzut cu un procesor MediaTek MTK6580. Dintre celelalte caracteristici tehnice menționăm 1GB de memorie RAM, iar memoria de stocare este de 8GB, dar poate ajunge până la 64GB prin intermediul unui card microSD.

Din punct de vedere estetic, noul smartphone al companiei asiatice se remarcă prin design-ul minimalist care îl diferențiază de celelalte dispozitive din gama entry-level. Carcasa este din plastic, având un aspect lucios, iar partea din spate este detașabilă.

Ecranul lui Homtom HT16 Pro are 5″, fiind un display cu tehnologie IPS și rezoluție HD (1280 x 720 pixeli), complet compatibil cu GPU-ul Mali T720. În ceea ce privește procesorul, acesta funcționează cu un cip Mediatek MT6580 de 64 de biți și 4 nuclee, care rulează la 1,3 GHz. Include de asemenea 1 GB de memorie RAM și 16 GB de memorie internă, extensibilă cu ajutorul unui card de memorie microSD până la 64 GB.

În privința celor pasionați de fotografie și în același timp de selfie-uri trebuie să spunem că acest telefon vine dotat cu o cameră foto principală de 8 MP, dar și cu o cameră secundară, frontală de 8 MP pentru a realiza selfie-uri cât mai artistice.

Bateria sa de 3000 mAh este o altă caracteristică interesantă a dispozitivului. De asemenea, integrează un nou sistem de încărcare rapidă Pump Express 2.0. Un alt avantaj al Homtom HT16s este că funcționează în rețeaua 4G, o caracteristică importantă pe un telefon mobil cu un cost atât de scăzut. De asemenea, trebuie să menționăm că este un sistem dual SIM cu GPS și Bluetooth 4.0. Cu ajutorul mufei jack standard pentru căști Samsung de 3.5mm va puteți conecta la orice dispozitiv audio extern, cu o bună calitate a sunetului garantată.

Sistemul de operare cu care funcționează acest smartphone low-cost este ultima versiune Android Go Edition, sistemul care permite terminalelor low-power să funcționeze fără probleme.

În concluzie, dacă va doriți un smartphone dotat cu o mulțime de caracteristici și un aspect decent, Homtom HT16S reprezintă o opțiune foarte bună.

credit foto: homtom.cc