Încă de la lansarea GoPro 35mm Hero în septembrie 2004, gama dispozitivelor din care face parte a fost îmbunătățită în mod constant, aceasta devenind o cameră video de acțiune extrem de populară. Brandul se confruntă însă cu o concurență dură din partea chinezilor de la DJI și cele mai recente camere video de acțiune Insta360 GoPro vin cu actualizări semnificative care le diferențiază. Noile modele sunt GoPro Hero 8 și GoPro Hero Max.

GoPro Hero8 Black adoptă un nou design în ce privește carcasa dispozitivului care încorporează sistemul special mount pentru accesorii GoPro integrat direct în carcasă. Cu acest design, nu mai aveți nevoie de add-on-uri suplimentare pentru a-l fixa pe selfie stick-uri, suporturi pentru corp și multe altele. GoPro Hero8 Black filmează la o rezoluție între 1080p și 4K și beneficiază, de asemenea, de HyperSmooth 2.0, cea de-a doua generație a tehnologiei proprii de stabilizare digitală a imaginii de la GoPro. Prima versiune, care a avut premiera pe GoPro Hero7, a primit recenzii pozitive pentru eficiența sa. Această versiune nouă este apreciată ca fiind mai puternică. Software-ul vine în egală măsură cu noi opțiuni de ajustare care permit utilizatorilor să ajusteze nivelul de eficiență.

În plus, GoPro Hero8 vine cu TimeWarp 20, o actualizare a modului proprietar de înregistrare cu viteză variabilă GoPro. Camera video de acțiune oferă în mod egal o mai bună filtrare a vântului pentru înregistrarea fără microfon. Prin modificările aduse carcasei, obiectivul nu mai poate fi demontat, însă GoPro intenționează să lanseze curând un nou sistem de montare pentru filtre pentru a compensa această limitare.

Pe lângă noul design, există o serie de noi accesorii aftermarket, pe care GoPro le numește „Mod”-uri, pentru a oferi funcții suplimentare. Există un Media Mod (79,99 USD) care include un microfon încorporat; un Display Mod (79,99 USD) care are un viewfinder LCD flip-up pentru vlogging și un Light Mod (49,99 USD) care are o sursă continuă de lumină LED de 200 lumeni. Hero8 Black va avea un preț de pornire de 399,99 de dolari.

Pe de altă parte, GoPro Hero Max este un succesor al GoPro Fusion, camera de acțiune robustă la 360 de grade. Max oferă, în egală măsură, 360 de capturi și este proiectat pentru a produce, de asemenea, filmări spectaculoase cu un singur obiectiv tradițional wide-angle. Aparatul foto are, de asemenea, propria versiune de stabilizare a imaginii HyperSmooth numită Max HyperSmooth.

Hero MAX vine cu un display încorporat în partea din față a dispozitivului, care ar trebui să faciliteze vlogging-ul pentru cei care folosesc camera în acest scop. Ecranul frontal ajută, de asemenea, creatorii de conținut avansat care doresc o flexibilitate maximă de editare.

HERO MAX are două obiective și poate înregistra videoclipuri în format 5,6K la 360 de grade. De asemenea, este dotat cu un nou mod de cameră Max SuperView ultra-wide pentru încadrarea a cât mai mult conținut din scenă în imagini și videoclipuri, poate face livestreaming în format 1080p și oferă o opțiune care permite utilizatorilor să salveze automat videoclipuri și fotografii în cloud. De asemenea, are șase microfoane, despre care GoPro spune că vor oferi „cel mai bun sunet stereo” de la una dintre camerele sale.

Hero MAX are un preț de pornire de 499,99 de dolari și va fi livrat începând cu data de 24 octombrie. GoPro Hero8 va fi livrat începând cu data de 15 octombrie. Ambele camere video de acțiune sunt disponibile pentru precomandă.

credit foto: DC Rainmaker, Cnet