Programul lansat de către Digital Nation se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani din România care își doresc să-și dezvolte competențele digitale. De asemenea programul de dezvoltare regională Generația Tech reprezintă o premieră pentru țara noastră și care se bucură de sprijinul și susținerea organizației internaționale Google.

De altfel, pentru primul an de proiect, organizația Google oferă o finanțare ce constă în suma de 500.000 de dolari, având în vedere că peste 300 de tineri vor participa la cursurile Generația Tech. Ba mai mult decât atât scopul acestui program este acela de a ajuta tinerii în dezvoltarea abilităților practice și dobândirea unor noțiuni digitale de care au nevoie în piața muncii. Eficiența programului e crescută de formatul online al acestuia, ce implică doar câteva ore de dezvoltare alocate săptămânal, în regim de mentorat aplicat. Și mai mult decât atât trebuie să amintim faptul că acest program se bucură și de sprijinul Ministerului Educației Naționale.

În cadrul acestui program tinerii se pot înscrie la una dintre cele două specializări, programul urmând a se desfășura pe parcursul a 12 luni, specializările fiind: “IT Literacy” și “Learn to Code”. Mai adăugăm faptul că în primul an, programele vor fi accesibile în 3 orașe, iar participanții se vor putea conecta în Campusul digital sau vor putea accesa hub-urile locale înființate prin program, cu scopul de a ajuta comunitatea să se cunoască și să interacționeze.

De asemenea, tinerii participanți din cadrul programului vor fi mentorați de către specialiști care provin din Cluj, Iași, București, dar și din marile centre dezvoltate digital și care se vor reuni la toate evenimentele locale din cadrul Digital Nation. Un alt bonus al acestui program este faptul că tinerii vor avea parte de o facilitare a angajării în acest domeniu digital, atât la nivel local, cât și la nivel regional.

Înscrierile pentru specializările din cadrul proiectului Generația Tech se pot face în perioada mai-iunie 2019 pe site-ul comunității, unde de asemenea puteți găsi mai multe detalii despre acest program.