Credit foto: Pixabay

Era evident pentru toată lumea că nu va mai dura multă vreme până când tehnologia blockchain care sta in spatele criptomonedelor va începe să devină atractivă pentru marile companii, în acest sens conform unor zvonuri apărute pe site-urile de specialitate, Facebook ar urmă să își lanseze în curând o platforma în acest sens că prima piață de testare urmând să fie ales nordul Indiei.

Potrivit celor de la go4it.ro aflam ca …

Spre deosebire de criptomonedele obişnuite, nouă monedă virtuală face parte din categoria aşa numitelor stablecoin – un tip de valută digitală a cărei valoare este girată integral cu fonduri într-o monedă stabilă recunoscută oficial (ex. dolarul american). Acest tip de monedă virtuală cu valoare fixă combină majoritatea atuurilor oferite de tehnologia blockchain, putând fi folosită pentru transferuri securizate de bani care ocolesc sistemul bancar, semi-anonime şi practic instantanee.

Pentru promovarea acestei platforme, Facebook intenționează să folosească că motor aplicația WhatsApp, ceea ce ar însemna un boost considerabil în privința promovării transferului de bani între utilizatorii săi, acesta depășind de multă vreme 1 miliard de descărcări la nivel mondial din care peste 200 de milioane fiind doar în India.

Pentru moment, Facebook păstrează secretă strategia platformei care se află în dezvoltare încercând să rezolve anumite aspecte legale cu privire la intermedierea tranzacţiilor cu criptomonede.